Infotainment

Berjaya Tukar Status Jantina, Sajat Rasa Seperti Dilahirkan Semula

Berjaya Tukar Status Jantina, Sajat Rasa Seperti Dilahirkan Semula
Berjaya Tukar Status Jantina, Sajat Rasa Seperti Dilahirkan Semula 1

Usahawan kontroversi, Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman memaklumkan bahawa dia sudah menukar jantinanya kepada wanita secara sah di Australia.

Berkongsikan berita itu di IG Live, Sajat berkata dia meraskan seperti dilahirkan semula dan gembira kerana proses menukar status jantina di negara itu mudah dilakukan.

BACA: Show Off Bayar Cukai, Sajat Bahagia Rasa Disayangi Di Australia

“Saya gembira sangat semua dah selesai. Saya tukar ‘gender’ saya. Saya rasa selesa menjadi wanita, saya hargai kerana negara ini faham keadaan saya dan saya rasa sangat bebas sekarang.

“Saya boleh jadi diri sendiri, saya bangga menjadi wanita. Terasa seperti dilahirkan semula, ini yang saya mahukan. Saya mahu orang terima saya,” katanya.

Menjawab soalan daripada pengikutnya sama ada dia akan menukar namanya atau tidak, Sajat berkata dia akan kekal menggunakan nama Nur Sajat.

Terdahulu, Sajat memilih untuk memulakan kehidupan baru di Australia sejak Oktober tahun lalu kerana berasa tidak selamat tinggal di Malaysia.


Berjaya Tukar Status Jantina, Sajat Rasa Seperti Dilahirkan Semula 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list