Infotainment

Diganggu Jurulatih Sendiri, Pandelela Rinong Kongsi Pengalaman Alami Gangguan S*ksual

Diganggu Jurulatih Sendiri, Pandelela Rinong Kongsi Pengalaman Alami Gangguan S*ksual
Diganggu Jurulatih Sendiri, Pandelela Rinong Kongsi Pengalaman Alami Gangguan S*ksual 1

Kembali menjadi perbualan hangat, isu gangguan seksual dan rogol kini tular sekali lagi berikutan pendedahan beberapa selebriti mengenai pengalaman berlakon aksi rogol dalam sebuah temubual, baru-baru ini.

Joe Flizzow

Bukan sahaja artis, malah atlet negara turut tidak terkecuali daripada menerima gangguan tidak bermaruah seperti itu.

Semalam, atlet terjun negara, Datuk Pandelela Rinong ada berkongsikan pengalamannya sendiri apabila dia terpaksa berdepan dengan jurulatih yang sering membuat lawak lucah terhadap rakan atlet.

 

Dulu saya ada seorang coach yang suka buat lawak lucah. Saya buat diam je tak pun pura-pura gelak sebab takut dia. Pernah sekali tak tahan saya tegur dia tapi kena buli balik. Tujuh tahun kemudian dia buat kes rogol.

 

Tapi paling sedih dalam tujuh tahun itu dia buat hal setiap tahun. Tapi kami atlet tak boleh buat apa sebab backup besar dia adalah head coah kami sendiri.

Jelas Pandelela lagi, dia bukanlah ingin menutup mata dengan kesalahan seperti itu namun amat penting bagi mereka yang teraniaya agar tampil bersuara dan melawan.

Tambahnya, dia sedikit bernasib baik apabila kebajikan atlet masih dilindungi persatuan sukan yang mengambil berat dengan isu-isu melibatkan para atlet.

Status yang dimuat naik pemenang pingat perak Sukan Olimpik Rio itu turut mendapat perhatian bekas Menteri Belia dan Sukan yang kini Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.


Diganggu Jurulatih Sendiri, Pandelela Rinong Kongsi Pengalaman Alami Gangguan S*ksual 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo