Artikel Terkini

Ada Minyak Ke Sampai Amerika Nak Bom Bulan?

Ada Minyak Ke Sampai Amerika Nak Bom Bulan?
Ada Minyak Ke Sampai Amerika Nak Bom Bulan? 1

Negara-negara penceroboh akan selamanya dipandang hina. Ambil contoh Amerika Syarikat sendiri. Sampai hari ini negara tersebut dikutuk kerana berperang di Vietnam. Kalau macam bab Afghanistan dan Iraq, bibit-bibit kecaman semakin lantang sekarang.

Hari ini ada banyak filem Hollywood yang mempamerkan elemen negatif tentang Perang Vietnam (contoh, filem The Post arahan Steven Spielberg yang dibintangi Tom Hanks dan Meryl Streep).

Pentadbiran George W. Bush meninggalkan legasi buruk terhadap kuasa diplomatik Amerika Syarikat. Asal jumpa minyak, mesti kena bom. Sindir memang sindir. Tetapi kesannya menyeluruh. Sekarang ada kajian mendedahkan bahawa Amerika Syarikat pernah ada rancangan untuk mengebom Bulan. Kalau tanya pada orang ramai, apa jawapan agak-agak?

Masa depan lebih cerah?

“Haaa. Ada minyak lah tu!”

Program Captain America

Apabila bercakap pasal kerajaan, ada satu benda yang lucu. Negara-negara Asia Tenggara buang duit rakyat buat benda entah apa-apa. Ada yang entah macam mana masuk dalam akaun peribadi. Tetapi Amerika Syarikat lain sikit konsepnya – mereka buang duit tetapi guna nama “penyelidikan”. Semasa pentadbiran Barack Obama, kerajaan Amerika Syarikat menumpahkan dana besar untuk Program Pengenal pastian Ancaman Aeroangkasa (AATIP).

Intipati penyelidikan mereka adalah untuk sistem baju halimunan, alat anti-graviti, wormhole mudah akses dan terowong ke Bulan guna bom nuklear (Merlan, 2022).

Hampir jadi mangsa.

Dengan kata mudah, selidik sampai babi pun boleh terbang. Kalau berjaya, memang Amerika Syarikat maju gila nanti. Kalau gagal, anggap sajalah macam sedekah. Macam statement penyedap hati: “urusan kita dah selesai. Dia salah guna, itu antara dia dengan Dia.”

Ingin baca mengenai sejarah Islam di India? Beli buku terbaru The Patriots, Mughal: Mutiara Islam Di India di: http://bit.ly/PraTempahMughal

Macam Mana Boleh Tahu?

Penyelidikan AATIP asalnya menjadi rahsia kerajaan. Tiada siapa boleh tahu. Kalau maklumat bocor, boleh kena dakwa macam-macam. Tengok filem The Post boleh tahu proses pendakwaan macam mana. Walau bagaimanapun, program ini berjalan antara 2007 hingga 2012. Apabila pengarah Luis Elizondo letak jawatan daripada Pentagon pada tahun 2017, banyak benda pasal program AATIP didedahkan.

Pendedahan Elizondo pula tidak salah disisi undang-undang kerana Akta Kebebasan Maklumat (FOIA) sudah mengizinkannya. Hasil kajian AATIP inilah yang merencanakan perbualan media sosial katanya ternampak kapal UFO bagai (Pappas, 2018). Padahal bukan alien. Obama punya kerja.

Penampakan UFO.

Dalam banyak-banyak benda dikaji AATIP, pengeboman Bulan yang paling dahsyat. Bagi saintis, permukaan Bulan boleh kata menandingi kekuatan logam.

Untuk tebuk masuk ke bahagian kerak, mereka sedang mengkaji potensi penggerudian supaya dapat buat sebuah terowong. Penggerudian ini pula adalah dengan menggunakan bom termonuklear. Bukan macam Armageddon yang kena hantar dua pesawat bagai.

Misi ini adalah untuk mengkaji Bulan itu sendiri. Pendaratan Neil Armstrong dan Buzz Aldrin telah membuka jalan untuk saintis kaji pasal permukaan Bulan. Namun sampai hari ini mereka belum tahu apa yang ada di bahagian kerak. Maka inilah caranya. Cuma kegilaan mereka tersangkut dalam ruangan “penyelidikan”. Mereka belum ada rancangan untuk melaksanakannya. Memandangkan AATIP sudah dihentikan, semua boleh menghela nafas lega yang program ini takkan dilaksanakan.

Ingin baca bagaimana Jepun cuba menjajah China dan Korea pada waktu silam? Beli buku terbaru The Patriots Kitab Tamadun Jepun di: http://bit.ly/KitabTamadunJepun

Rata-ratanya sekarang ramai mempertikai kebenaran Misi Apollo walaupun fakta sudah jelas. Mereka bertanya kenapa tidak kembali. Nampaknya NASA akan memenuhi kehendak mereka. Tidak lama lagi, misi Artemis akan dilaksanakan iaitu untuk mengembalikan manusia ke Bulan. Kita tengok penafi nak menggelupur apa pula lepas ini. Yang pasti, misi Artemis adalah bukti program AATIP hanyalah teori. Cuma itulah – boleh tahan gila juga ingin bom Bulan.

RUJUKAN:

Merlan, A. (2022, April 19). Newly-released documents shed light on government-funded research into worm holes, anti-gravity and invisibility cloaks. Vice.

Pappas, S. (2018, Mac 13). Declassified Military Video Shows ‘UFO’ off East Coast. Live Science.

Ada Minyak Ke Sampai Amerika Nak Bom Bulan? 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo
syaifulloh bin imam muhtasari 880620105443 saif muhtar
syaifulloh bin imam muhtasari 880620105443 saif muhtar
syaifulloh bin imam muhtasari 880620105443 saif muhtar

Back to list