Artikel Terkini

Anak Tya Arifin dapat duit raya banyak, netizen tersentuh hati

Anak Tya Arifin dapat duit raya banyak, netizen tersentuh hati
Anak Tya Arifin dapat duit raya banyak, netizen tersentuh hati 1

Jika sebelum ini tular di platform media sosial, di mana anak kepada pengacara dan usahawan berjaya, Noor Neelofa iaitu Muhammad Bilal dikatakan menerima duit raya melebihi RM14,000 pada sambutan perayaan Aidilfitri baru-baru ini.

Kini, tiba giliran menantu kepada Dato’ Sri Siti Nurhaliza iaitu Tya Arifin memuat naik sebuah video anak sulungnya, Arif Jiwa membuka sampul duit raya di saluran Youtube miliknya, The Tya’s Family.

Menerusi video berdurasi enam minit empat puluh dua saat itu, Arif ditemani oleh ibunya dan ayahnya iaitu Asyraf Khalid ketika membuka sampul tersebut di rumah mereka.

Melihat kepada reaksi yang ditunjukkan oleh Arif, jelas sekali kanak-kanak lelaki berusia 5 tahun ini gembira dan terkejut sebaik sahaja melihat banyak longgokan sampul raya di atas meja tersebut.

Difahamkan, dalam video tersebut Arif turut mengasingkan duit raya yang diterima oleh adiknya, Azzahra atau mesra disapa Ara. Ternyata duit raya yang diterima oleh Arif dan Ara boleh dikatakan agak banyak dan tidak seperti kanak-kanak yang lain.Anak Tya Arifin dapat duit raya banyak, netizen tersentuh hati 2

Apa yang menariknya, di minit yang kelima, Arif memberitahu dia mahu membantu golongan yang susah dengan menggunakan duit raya yang dikumpul olehnya itu apabila ditanya oleh Tya, selain mahu membeli permainan.

“Wang ini, abang nak tolong orang yang susah,”kata Arif Jiwa.

Anak Tya Arifin dapat duit raya banyak, netizen tersentuh hati 3

Hasrat murni yang disampaikan itu berjaya menyentuh perasaan netizen dan rata-rata di kalangan mereka mendoakan agar Arif supaya menjadi anak yang soleh dunia dan akhirat.Anak Tya Arifin dapat duit raya banyak, netizen tersentuh hati 4Anak Tya Arifin dapat duit raya banyak, netizen tersentuh hati 5Anak Tya Arifin dapat duit raya banyak, netizen tersentuh hati 6

Bukan itu sahaja, aksi si cilik ini dilihat sangat baik dan tidak kedekut apabila ibu dan ayahnya bergurau senda bagi meminta duit raya daripada Arif sehingga dipuji oleh netizen.

Anak Tya Arifin dapat duit raya banyak, netizen tersentuh hati 7

Sumber: Youtube THE TYA’S FAMILY


Anak Tya Arifin dapat duit raya banyak, netizen tersentuh hati 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo
syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar
syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar
syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar

Back to list