Artikel Terkini

Anda Rasa Malas Cuci Kipas Siling? Jangan Risau Anda Hanya Perlu Ikut Langkah Ini Sahaja

Anda Rasa Malas Cuci Kipas Siling? Jangan Risau Anda Hanya Perlu Ikut Langkah Ini Sahaja
Anda Rasa Malas Cuci Kipas Siling? Jangan Risau Anda Hanya Perlu Ikut Langkah Ini Sahaja 1

Perasan tak? Bila kita menggunakan kipas siling di rumah, mesti kita akan rasa panas jugak. Seolah-olah kipas tu tak dibuka pun. Tapi, level kelajuan kipas tu dah maksimum. Mula lah kita hairan, kenapa jadi macam itu. Rupa-rupanya, bila kita periksa kipas tersebut, penuh dengan habuk dan debu yang tebal. Sebab apa boleh jadi ada banyak habuk dan debu tebal? Mungkin tiada masa untuk cuci atau malas nak cuci. Jadi, anda jangan risau. Kini, saya akan menunjukkan satu cara untuk cuci yang mampu membersihkan kipas siling itu, sebersih-bersihnya seperti baru beli.

Anda Rasa Malas Cuci Kipas Siling? Jangan Risau Anda Hanya Perlu Ikut Langkah Ini Sahaja

Anda Rasa Malas Cuci Kipas Siling? Jangan Risau Anda Hanya Perlu Ikut Langkah Ini Sahaja 4

Cara yang akan saya terangkan ini adalah cara cuci yang dapat membersihkan kipas tanpa menyebabkan lantai kotor dengan habuk dan debu. Langkah pertama adalah, ambil sarung bantal yang tidak digunakan dan sediakan satu botol semburan yang mengandungi cuka. Untuk membuat semburan cuka tersebut, anda perlulah bancuhkan 2 sudu besar cuka dengan sedikit air di dalamnya dan masukkan ke dalam botol semburan. Jika tidak ada cuka, boleh juga menggunakan sabun pencuci yang lain. Baik mari kita sambung. Selepas sudah siap semburan cuka, ambil semburan tersebut dan semburkan di keseluruan sarung bantal.

Anda Rasa Malas Cuci Kipas Siling? Jangan Risau Anda Hanya Perlu Ikut Langkah Ini Sahaja 6

Selepas sudah semburkan di sarung bantal, ambil sarung bantal itu dan tutup setiap bilah kipas siling di rumah anda. Apabila dah sarung, waktu ini lah anda kesatkan habuk-habuk di bilah kipas tersebut dan lakukannya berulang kali sehingga anda berpuas hati. Dengan cara ini, dapat mengelakkan habuk-habuk dari kipas itu, jatuh ke lantai.

Jadi, bagaimana? Adakah anda berpuas hati dengan cara ini? Boleh kongsikan kepada rakan-rakan anda tentang tips mudah ini.

Sumber: Sirap Limau (https://siraplimau.com/cara-bersihkan-kipas-siling/)

Anda Rasa Malas Cuci Kipas Siling? Jangan Risau Anda Hanya Perlu Ikut Langkah Ini Sahaja 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list