Artikel Terkini

“B40 Tapi Tekak Nak T20”- Sushi RM1 Jadi Topik Hangat Netizen, Dibandingkan Dengan Taraf Restoran Jepun

“B40 Tapi Tekak Nak T20”- Sushi RM1 Jadi Topik Hangat Netizen, Dibandingkan Dengan Taraf Restoran Jepun
“B40 Tapi Tekak Nak T20”- Sushi RM1 Jadi Topik Hangat Netizen, Dibandingkan Dengan Taraf Restoran Jepun 1

Perkongsian seorang individu di media sosial Twitter baru-baru ini telah menimbulkan pelbagai reaksi dalam kalangan netizen berikutan wanita itu dilihat ada mempersoalkan tahap kesegaran sushi yang dijual di gerai tepi jalan dan pasar malam.

Kata individu itu, sushi yang dijual murah itu jarang sekali ‘fresh’ dan rasanya juga tidak sedap untuk dimakan.

Sushi pasar malam tak sedap sebab tak fresh. Kau bayangkan terdedah pada bahang api gerai sate sebelah, manusia lalu lalang, dengan lampu spotlight panas.

Rasa tak payah ceritalah memang out. Asal dan je kau jual seketul seringgit. Don’t fight me.

Menjengah ke ruangan komen, pelbagai respon berbeza telah dilontarkan netizen di mana ada yang bersetuju dengan pendapat individu itu dan ada juga yang merasakan makanan murah tidak patut dibandingkan dengan sushi yang dijual di restoran Jepun yang dijual dengan harga yang lebih mahal.

Kata netizen, sushi tidak patut dijual dan dihidang dalam suhu panas kerana ia akan membuatkan makanan itu cepat basi dan berbau.

Dah banyak kali beli sushi orang Melayu buat. Selain nasi tu tawar, inti atas tu terlalu melimpah ruah cheese dan sos sampai muak. Boleh la sekali dua beli. Nak beli acap kali, tak kot.

Dalam pada itu, ada sesetengah berpendapat sushi yang dijual di gerai-gerai itu dapat memberi peluang kepada mereka yang tidak berkemampuan untuk makan di restoran Jepun dan sekali sekala merasai makanan negeri matahari terbit itu.

“Maaf, keinginan nak merasa sushi itu daripada kami yang tak mampu nak makan di restoran sushi. Dengan kewujudan sushi seringgit, setidaknya dapatlah merasa walaupun kualitinya tidak setanding lain. Dah miskin tu miskin je la. Benda murah harap rasa mahal. Dasar B40 tekak nak T20” komen seorang netizen.

twitter ajak vc


13 jam lalu

Lelaki Tawar Servis S*ks RM5k Satu Malam, Dakwa Artis ‘Sendu’ Pernah Setuju Terima Tawaran


“B40 Tapi Tekak Nak T20”- Sushi RM1 Jadi Topik Hangat Netizen, Dibandingkan Dengan Taraf Restoran Jepun 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list