Artikel Terkini

Bakal Bina ‘Bahtera Nabi Nuh Moden’, Elon Musk Nak Bawa 1 Juta Manusia Ke Marikh

Bakal Bina ‘Bahtera Nabi Nuh Moden’, Elon Musk Nak Bawa 1 Juta Manusia Ke Marikh
Bakal Bina ‘Bahtera Nabi Nuh Moden’, Elon Musk Nak Bawa 1 Juta Manusia Ke Marikh 1

Elon Musk yang merupakan pengasas Tesla dan SpaceX baru-baru ini menyatakan hasratnya untuk membina 1,000 angkasa yang bakal menjadi pengangkutan manusia dan kehidupan lain ke Marikh, seperti laporan Gadgets Now.

Jelasnya, kehidupan di planet lain dapat membantu memulihkan ekosistem di Bumi sekaligus menyelamatkan manusia daripada segala musibah dan bencana yang berlaku di bumi.

Kata Elon Musk lagi, dia mengambil contoh cerita bahtera Nabi Nuh yang menyelamatkan manusia daripada banjir besar dan bagi model kapal angkasanya pula boleh dianggap sebagai ‘bahtera nabi nuh moden’ yang mampu menyelamatkan manusia daripada segala malapetaka.

Dilaporkan SpaceX kini dalam usaha membangunkan sebuah projek yang dinamakan StarShip yang akan membawa manusia dan kargo ke bulan, Marikh dan planet yang lain.

Dia dalam pada itu turut memaklumkan bahawa kenderaan ‘bahtera nabi nuh moden’ itu sangat canggih dan moden selain berkata bahawa penempatan di Marikh dan penerokaan angkasa lepas bakal mengurangkan banyak kos berikutan peralatan yang digunakan boleh dikitar semula.

elon musk suruh pekerja kerja 40 jam


1 minggu lalu

“Kalau Tak Cukup Jam, Dianggap Berhenti!” – Tular Email Elon Musk Pada Staf, Suruh Kerja 40 Jam


Bakal Bina ‘Bahtera Nabi Nuh Moden’, Elon Musk Nak Bawa 1 Juta Manusia Ke Marikh 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list