Artikel Terkini

Bekas MB Pahang dianugerah Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang pada usia 72 tahun

Bekas MB Pahang dianugerah Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang pada usia 72 tahun
Bekas MB Pahang dianugerah Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang pada usia 72 tahun 1

KUALA LUMPUR – Usia tidak menghalang bekas Menteri Besar Pahang, Tan Sri Adnan Yaakob menamatkan pengajiannya di peringkat Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang di Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM).

Hadir di Majlis Konvokesyen Ke-38 universiti berkenaan hari ini, Adnan, 72, mendedahkan beliau tidak berhadapan dengan banyak cabaran ketika menyambung pelajarannya kali ini kerana minatnya terhadap bidang undang-undang.

“Saya dapati bidang ini mudah. Minat ini faktor besar, kalau seseorang itu minat main bola, main bola tiap malam tidak mengapa. Kena ada minat. Saya minat belajar,” katanya kepada pemberita.

Meskipun berbeza usia dengan penuntut lain dalam bidang berkenaan, namun beliau berkata tidak sukar untuknya menyesuaikan diri.

“Saya lebih suka belajar dikelilingi rakan-rakan sepengajian. Saya tidak boleh belajar kalau sendiri,” tambah beliau.

Terdahulu, Adnan berkata, meskipun mengambil masa enam tahun untuk menamatkan pengajiannya namun beliau berpuas hati dengan keputusan yang berjaya diraihnya.

Bekas Menteri Besar Pahang itu menambah, beliau telah menerima tawaran daripada beberapa firma guaman untuk dipertimbangkan.

Mahu terus menggali ilmu pengetahuan, Adnan memberitahu, beliau kini sedang mendalami ilmu fiqh dan berminat untuk belajar Bahasa Arab dalam masa yang terdekat.

Adnan menjawat jawatan Menteri Besar Pahang selama 19 tahun menggantikan Tun Mohd Khalil Yaakob pada 25 Mei 1999.

Anak kelahiran Bentong itu turut memiliki Ijazah Sarjana Muda Sastera dan Diploma Pendidikan dari Universiti Malaya (UM) pada 1975. – MalaysiaGazette

Bekas MB Pahang dianugerah Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang pada usia 72 tahun 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list