Artikel Terkini

Bot nelayan tamat lesen ditahan

Bot nelayan tamat lesen ditahan
Bot nelayan tamat lesen ditahan 1

PELABUHAN KLANG – Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia (Maritim
Malaysia) Negeri Selangor menahan sebuah bot nelayan tempatan kerana lesen telah tamat tempoh di perairan Pelabuhan Utara dekat sini, pada jam 10.15 pagi semalam.

Pengarah Maritim Negeri Selangor, Kepten Maritim Siva Kumar a/l Vengadasalam berkata, bot itu ditahan ketika perjalanan membawa makanan ikan dari Port Klang ke Pulau Ketam di kedudukan 0.5 batu Pelabuhan Utara dalam rondaan rutin Op Ehsandan Op Benteng Laut.

Bot dikendalikan seorang tekong warga tempatan, 58, dan seorang warga Indonesia, 32, yang mempunyai pengenalan diri yang sah.

Namun, hasil siasatan lanjut terhadap dokumen menemukan, lesen bot telah tamat tempoh.

Kes disiasat di bawah Seksyen 8 (a) Akta Perikanan 1985 kerana bot tidak memiliki dokumen lesen yang sah.

Bot bersama kru dibawa ke jeti Polis Marin Pulau Indah sebelum diserahkan kepada pegawai penyiasat Maritim Malaysia untuk tindakan lanjut.

Maritim Malaysia memandang serius dan tidak akan berkompromi terhadap mana-mana pihak yang melanggar peraturan di laut serta akan terus melakukan rondaan dan pemantauan demi memastikan perairan sentiasa terpelihara. – MalaysiaGazette

Bot nelayan tamat lesen ditahan 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list