Artikel Terkini

Da’i Syed, Hana Ismail Bakal Nikah Dalam Masa Terdekat

Da’i Syed, Hana Ismail Bakal Nikah Dalam Masa Terdekat
Da’i Syed, Hana Ismail Bakal Nikah Dalam Masa Terdekat 1

Semalam hangat diperkatakan mengenai pendakwah bebas, Da’i Syed selamat mengikat bertunang dengan pengacara TV Al-Hijrah, Hana Ismail.

Memetik Harian Metro, Syed berkata majlis pertunangannya dengan Hana berlangsung pada 23 Oktober lalu di kediaman keluarga Hana di Johor Bahru, namun baru dikongsikan Umie di Instagram semalam.

BACA: Da’i Syed Sah Bertunang Dengan Hana Ismail

Berkongsi mengenai kisah perkenalannya dengan Hana, mereka bertemu dalam satu majlis ilmu. Meskipun tidak pernah berbual namun hatinya sudah terpaut pada Hana.

“Perkenalan kami sangat singkat iaitu lebih kurang dua minggu saja. Kami bertemu dalam sebuah majlis ilmu. Sepanjang terbabit dalam majlis ilmu itu kami tidak pernah berbual cuma selalu terserempak tapi entah bagaimana saya mula jatuh cinta dan beritahu kepada kak Umie dan bertanya adakah dia sudah dimiliki.

“Kak Umie beritahu dia masih solo. Jadi, saya pun beritahu kepada ibu saya mengenai perkara ini dan Alhamdulillah ibu merestui untuk saya mendekatinya.

“Ketika sesi taaruf (berkenalan) dengan Hana yang berlangsung selama sejam, kami mula berkenalan. Kemudian Hana meminta tempoh tujuh hari untuk dia membuat keputusan dan selepas itu barulah dia mengajak keluarga saya bertemu keluarganya,” katanya.

Dalam pada itu, Syed berkata dia bakal melangsungkan pernikahan dengan Hana dalam masa terdekat namun belum bersedia untuk berkongsi tarikh rasmi majlis mereka.

“Buat masa ini saya terpaksa rahsiakan dulu. Namun, saya akan maklumkan kepada semua nanti.

“Salah satu sebab saya izinkan kak Umie (Datin Seri Umie Aida) untuk berkongsi berita pertunangan saya dan Hana kerana tarikh pernikahan kami sudah semakin hampir,” katanya.


Da’i Syed, Hana Ismail Bakal Nikah Dalam Masa Terdekat 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list