Infotainment

Demi Menjaga Budaya Orang Asia, Tiara Jacquelina Tolak Peluang Ke Hollywood

Demi Menjaga Budaya Orang Asia, Tiara Jacquelina Tolak Peluang Ke Hollywood
Demi Menjaga Budaya Orang Asia, Tiara Jacquelina Tolak Peluang Ke Hollywood 1

Pelakon lagenda, Puan Sri Tiara Jacquelina mengakui pernah menerima tawaran untuk menembangkan karier lakonan di Hollywood, namun menolak peluang tersebut.

Tiara atau nama lengkapnya Tiara Jacquelina Eu Abdullah berkata diatas sebab perbezaan budaya menjadi salah satu faktor dia melepaskan tawaran tersebut kerana tidak mahu melakukan babak-babak yang kurang sesuai dengan cara hidup orang Asia.

Menurut Tiara, 52, dia juga menolak tawaran tersebut kerana tidak mahu menyusahkan pihak produksi. Sehingga sekarang, ramai orang yang bertanya bila mahu pergi Hollywood.

Sejujurnya memang ada ejen yang panggil untuk uji bakat watak orang Asia. Saya terfikir kalau ada babak suruh cium takkan saya nak cakap tak boleh buat.

Pelakon yang terkenal menerusi watak Puteri Gunung Ledang itu bagaimanapun tidak terkilan dengan keputusan yang dilakukannya itu.

Sebenarnya tidak semudah seperti kita bayangkan sebab kadang-kadang budaya kita, saya ini old fashion sikit.

Perkongsian Tiara itu dilakukan secara IG Live menerusi laman Instagram Persatuan Wartawan dan Penulis Hiburan Malaysia (WHAM) sebagai usaha menyemarakkan sambutan Festival Filem Malaysia ke-31 (FFM31) yang akan berlangsung pada 10 Disember depan.

Tiara Jacquelina


5 bulan lalu

‘Saya Takut Jarum Tapi..’ – Tiara Jacquelina Minta Rakyat Tak Bazirkan Dos Vaksin


Demi Menjaga Budaya Orang Asia, Tiara Jacquelina Tolak Peluang Ke Hollywood 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list