Artikel Terkini

Diuji Tuduhan Jenayah Seksual, Da’i Syed Baru Kenal Kawan Sebenar

Diuji Tuduhan Jenayah Seksual, Da’i Syed Baru Kenal Kawan Sebenar
Diuji Tuduhan Jenayah Seksual, Da'i Syed Baru Kenal Kawan Sebenar 1

Selepas dua tahun naik turun mahkamah, Rabu lalu pendakwah selebriti Da’i Syed dilepaskan dan dibebaskan atas dua pertuduhan jenayah seksual.

Akhirnya dapat tidur dengan lena,  Da’i Syed berkata dia sudah pun memaafkan semua pihak yang melemparkan tohmahan kepadanya.

BACA: Da’i Syed Gembira Bebas Tuduhan Jenayah Seksual

“Alhamdulillah, yang paling penting saya rasa bersyukur… keluarga pun turut berasa lega. Akhirnya saya dapat tidur dengan lena.

“Sepanjang tempoh perbicaraan, saya tak pernah nak beri komen apa-apa sebab serahkan semuanya kepada mahkamah. Alhamdulillah, mahkamah sudah pun berikan keputusan.

“Bagi saya, Allah dah beri saya ujian dan saya dilepaskan. Saya pun sudah maafkan semua orang yang pernah lemparkan tohmahan dan cacian kepada saya dan keluarga,” katanya.

Dalam pada itu, Da’i Syed  berkata banyak dia belajar dan ada hikmah di sebalik apa yang berlaku dimana barulah dia kenal erti persahabatan serta siapa ada bersamanya ketika berdepan ujian.

“Banyak pengajaran dan hikmah yang saya dapat di sebalik apa yang berlaku. Saya mengenal erti persahabatan. Saya lalui waktu yang sukar dan ketika itu saya dapat lihat siapa kawan sebenar.

“Masa saya tengah down… jatuh, siapa yang sudi sambut tangan saya. Tapi ada juga kawan yang menambah garam dalam luka.

“Selain itu, saya juga belajar erti menghargai masa. Sekarang ini, saya lebih meluangkan masa bersama keluarga dan diri sendiri,” katanya.


Diuji Tuduhan Jenayah Seksual, Da'i Syed Baru Kenal Kawan Sebenar 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list