Artikel Terkini

Dugaan Aidilfitri, anak2 reda ibu & ayah meninggal dunia selang 12 jam

Dugaan Aidilfitri, anak2 reda ibu & ayah meninggal dunia selang 12 jam
Dugaan Aidilfitri, anak2 reda ibu & ayah meninggal dunia selang 12 jam 1

Kehilangan ibu dan bapa dalam masa yang sama bukan sesuatu yang mudah untuk dilalui oleh seorang anak. Lebih-lebih lagi jika mereka dijemput Ilahi pada hari raya yang mana orang ramai sedang bahagia bersama keluarga masing-masing.

Namun begitu, perkara yang cukup menyakitkan itu terjadi dalam hidup seorang pengguna Twitter dikenali sebagai faezahfakrii apabila menceritakan yang ibu dan bapanya meninggal dunia selang 12 jam 2 minit pada hari yang sama.

 

Dugaan Aidilfitri, anak2 reda ibu & ayah meninggal dunia selang 12 jam 2

 

Posting yang begitu menyayat hati itu turut dikongsikan kepada akhbar Harian Metro apabila kakak kepada pengguna Twitter berkenaan menceritakan kronologi sebelum kedua-dua insan istimewa dalam hidup mereka ‘pergi’ di bulan Syawal ini.

Farahana Mohd Fakri, 28, dia dan dua adik perempuannya tetap reda selepas ibu, Norsah Chik, 59, dan bapa, Mohd Fakri Abdullah, 60, meninggal dunia hanya berselang 12 jam ketika umat Islam sedang bergembira menyambut hari raya.

Menurutnya, ibu mereka telah meninggal dunia pada 8.50 pagi di rumah mereka di Guar Chempedak selepas menderita kanser usus tahap empat manakala arwah bapa pula pada 8.50 malam di hospital akibat serangan jantung.

Pada awalnya, dia telah membawa ibu tersayang pergi ke klinik untuk membuat pemeriksaan kerana terlihat matanya yang bertukar kuning dan keadaan fizikal yang begitu kurus.

“Ibu kemudiannya terpaksa dipindahkan ke Hospital Sultan Abdul Halim (HSAH) sebelum doktor yang melakukan pemeriksaan memberitahu yang arwah menghidap kanser usus tahap empat.”
“Doktor pada mulanya mahu melakukan pembedahan namun selepas perbincangan, kami tiga beradik mengambil keputusan untuk membawa ibu pulang dan menjaganya secara bergilir,” katanya.

Selepas ibunya menghembuskan nafas yang terakhir pada pagi kelmarin dia telah mendapat panggilan daripada pihak hospital memaklumkan yang bapa mereka pula berada dalam keadaan nazak selepas mengalami serangan jantung.

Ketika itu mereka berada dalam situasi yang sedikit sibuk kerana sedang menguruskan jenazah ibu dan membaca surah Yassin sebelum jenazah dikebumikan.

“Sebaik tiba di hospital, saya sempat meminta maaf kepada bapa selain turut memberitahunya yang ibu sudah meninggal dunia walaupun bapa ketika itu sudah tidak sedarkan diri.
“Bagaimanapun, bapa disahkan meninggal dunia pada 8.50 malam oleh doktor akibat serangan jantung dan kami sekeluarga reda dengan pemergian dua insan tercinta pada hari yang sama,” katanya.

Walau bagaimanapun, mereka adik-beradik reda dengan ketentuan tersebut dan mengetahui yang perancangan Allah S.W.T lebih hebat berbading perancangan manusia.

Untuk memberi penjelasan yang lebih tepat, adik kepada Farhanaa yang juga merupakan pengguna Twitter telah memaklumkan yang ibu bapa mereka sudah berpisah sejak tahun 2018.

Namun begitu, berharap agar mereka dipertemukan di syurga walapun tidak dapat bersama selamanya di alam perkahwinan.

Dugaan Aidilfitri, anak2 reda ibu & ayah meninggal dunia selang 12 jam 3

Sumber: Twitter @faezahfakrii, Harian Metro (Izaq Thaqif Hassan)

 


Dugaan Aidilfitri, anak2 reda ibu & ayah meninggal dunia selang 12 jam 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo
syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar
syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar
syaifulloh bin imam muhtasari kontraktor bina rumah ibs saif muhtar

Back to list