Artikel Terkini

Fokus usaha bantu selesai masalah pasca banjir

Fokus usaha bantu selesai masalah pasca banjir
Fokus usaha bantu selesai masalah pasca banjir 1

KUALA LUMPUR – Semua pihak termasuk agensi kerajaan, pertubuhan bukan kerajaan (NGO), parti politik dan individu perlu menggembleng usaha dan kerjasama bagi membantu menyelesaikan masalah pasca banjir yang dihadapi mangsa-mangsa.

Ketua Pergerakan Pemuda UMNO, Datuk Dr. Asyraf Wajdi Dusuki berkata, pengalaman yang lalu menunjukkan tiada satu pihak pun yang mampu membantu dan bekerja secara ‘silo’ untuk menyelesaikan masalah pasca banjir yang membelenggui mangsa.

“Lebih baik kita semua fokus membantu, usah pertikai usaha sesiapa dan yang lebih mustahak bekerjasama dan muafakat dalam membantu usaha pasca banjir kelak,” katanya dalam hantaran Facebook, hari ini.

Menurut beliau, mangsa lebih terseksa berdepan situasi pasca banjir kerana di pusat pemindahan sementara (PPS), segala-galanya seperti makanan, kelengkapan tidur dan bantuan asas yang lain disediakan oleh kerajaan.

Namun, katanya, apabila air mula surut, mangsa-mangsa banjir akan berhadapan dengan kesukaran besar dalam pelbagai aspek termasuk makan-minum seharian, tempat menginap dan juga kudrat untuk membersih kediaman yang rosak teruk.

“Itu belum lagi membicarakan mereka yang mengalami kemusnahan hampir 100 peratus,” jelasnya. – MalaysiaGazette

Fokus usaha bantu selesai masalah pasca banjir 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list