Infotainment

Harga Barang Naik, Roti Gardenia Perkenal Harga Baru Mulai 1 Disember Ini

Harga Barang Naik, Roti Gardenia Perkenal Harga Baru Mulai 1 Disember Ini
Harga Barang Naik, Roti Gardenia Perkenal Harga Baru Mulai 1 Disember Ini 1

Syarikat roti terkemuka, Gardenia Bakeries (KL) Sdn Bhd (Gardenia KL) dilaporkan akan menyemak semula harga bagi produk-produk keluaran syarikatnya berkuatkuasa 1 Disember ini, lapor Astro Awani.

Perkara tersebut dimaklumkan Gardenia KL dalam sebuah kenyataan media di mana syarikat mereka berada dalam kedudukan sukar kerana peningkatan ketara dalam kos pengeluaran dan bahan-bahan.

Ia sekaligus menjadikan mereka tidak mempunyai pilihan lain kecuali menyemak semula harga roti yang dihasilkan sejak turun temurun.

Maklum Gardenia KL lagi, syarikat mereka sangat terkesan akibat pandemik dan telah berusaha sedaya upaya untuk menyerap kenaikan harga barang mentah namun peningkatan kos baru-baru ini telah membuatkan mereka menghadapi cabaran yang ternyata berbeza.

Semakan harga itu melibatkan produk dalam keadaan tertentu, yang mengekalkan harga selama bertahun-tahun, termasuk rangkaian roti Gardenia Original Classic.

Selain itu, harga produk yang berubah turut meliputi rangkai Gardenia Delicia, ban, roti krim, mufin, Gardenia Twiggies, Wafel dan Gardenia NuMee.

Jelas syarikat itu lagi, semakan harga itu dilaksanakan ekoran daripada kenaikan harga barang mentah seperti tepung, lemak sayuran, serbuk koko, susu dan juga aspek pembungkusan.

Terdahulu, tular di media sosial mengenai surat pemakluman syarikat roti terkenal Malaysia itu kepada peruncit terlibat mengenai kenaikan harga produk mereka yang dijadualkan bermula pada 1 Disember ini.

Dalam notis tersebut, terdapat 38 produk telah tersenarai dan akan mula dijual pada harga baharu dari tarikh tersebut.

Sotong Appollo hameediyah


12 jam lalu

Tular Resit Harga Sotong RM100, Pelanggan Mohon Maaf Pada Pengusaha Restoran


Harga Barang Naik, Roti Gardenia Perkenal Harga Baru Mulai 1 Disember Ini 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list