Infotainment

Industri Masih Terkesan Dengan Covid-19, Syafiq Yusof Tangguh Hasilkan Filem Baharu

Industri Masih Terkesan Dengan Covid-19, Syafiq Yusof Tangguh Hasilkan Filem Baharu
Industri Masih Terkesan Dengan Covid-19, Syafiq Yusof Tangguh Hasilkan Filem Baharu 1

Pengarah filem dan penulis skrip muda, Syafiq Yusof merancang menangguhkan dahulu hasrat untuk menghasilkan filem baharu. Adik kepada Syamsul Yusof itu membuat keputusan sedemikian berikutan keadaan industri perfileman yang masih terkesan dengan penularan Covid-19.

syafiq yusof misteri dilaila

Syafiq Yusof atau nama lengkapnya Muhd Syafiq bin Mohd Yusof berkata pandemik memberi impak bukan sahaja kepada pengarah, tetapi seluruh warga kerja industri perfileman. Mereka perlu berkurung dalam tempoh yang lama sehingga ramai penggiat kru perfileman yang kehilangan kerja.

Syafiq Yusof

Syafiq, 28, menjelaskan bahawa penggambaran sudah boleh dilakukan dengan prosedur operasi standard (SOP). Begitu juga panggung wayang yang dibuka dengan jumlah kemasukan penonton yang terhad.

Ini satu petanda yang baik. Tetapi kita belum kembali normal lagi. Jadi, buat masa ini saya tangguhkan dahulu hasrat untuk menghasilkan filem baharu bagi tontonan di panggung wayang

Syafiq berkata demikian ketika menyertai sesi bersama wartawan bagi memperkenal filem Penunggang Agama 2 yang dilaksanakan secara digital.

Dalam pada itu, Syafiq memaklumkan bahawa dua filem arahannya, Abang Long Fadil 3 dan Polis Evo 3 yang telah pun siap sepenuhnya. Namun, kata Syafiq, penayangan filem-filem tersebut terpaksa ditunda ekoran keadaan semasa yang masih tidak menentu.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ FacebookTwitterInstagramTelegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.


Industri Masih Terkesan Dengan Covid-19, Syafiq Yusof Tangguh Hasilkan Filem Baharu 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list