Artikel Terkini

Inginkan Dekorasi Ruang Tamu Yang Mantap, Jom Cuba Cara Ni

Inginkan Dekorasi Ruang Tamu Yang Mantap, Jom Cuba Cara Ni
Inginkan Dekorasi Ruang Tamu Yang Mantap, Jom Cuba Cara Ni 1

Ruang tamu adalah seperti induk rumah kita. Ruang tamu adalah tempat dimana ia menunjukkan imej diri kita bagaimana. Perkara pertama yang akan kita cuba untuk kemas dahulu sekiranya ada tetamu datang, ruang tamu lah yang kita akan kemas dulu. Dah nama pun ruang tamu, mestilah untuk tetamu kan? Hahahaha. Jadi, jikalau, ruang tamu kita teruk atau sederhana, maka orang akan memandang biasa terhadap. Jikalau ruang tamu kita kelihatan menarik dan sedap mata memandang, maka orang akan puji kita dan memandang tinggi kepada kita, bahkan, kita mendapat kehormatan dari orang ramai.  Oleh sebab itulah, pemilihan atau permikiran yang kreatif perlu ada pada diri kita untuk dalam hal-hal mendekorasikan ruang tamu rumah kita. Jadi disini, saya akan memberitahu apa bahan-bahan dekorasi yang boleh mencantikkan atau memantapkan ruang tamu kita.

Pemilihan sofa yang sesuai dan selesa.

Inginkan Dekorasi Ruang Tamu Yang Mantap, Jom Cuba Cara Ni 2

Benda ini amatlah penting kerana tiada sofa, lebih baik tidak ada rumah. Bahkan, rumah lama sekarang ni pun dah ada sofa. Cuma perbezaannya adalah sofa yang biasa atau murah dan sofa yang mahal atau selesa sahaja. Ada banyak sebenarnya jenis sofa yang kitab oleh pilih menampakkan ruang tamu nampak kelainan dari ruang tamu biasa. Sebagai contoh, sofa yang sering kita nampak di kedai adalah berbentuk L dan berbentuk U. Kalau nak nampak kelainan lagi, sofa bed. Sofa bed ia adalah 2 dalam 1. Boleh jadi sofa, boleh jadi katil. Jadi, senang jikalau ada tetamu yang ingin menumpang di rumah kita, mereka boleh dipelawa duduk di sofa bed tersebut. Selain dari itu pula, pemilihan material sofa juga penting kerana ada yang kayu, kusyen, berbulu-bulu dan juga kulit. Kebiasaan orang sekarang akan membeli yang kusyen kerana ia murah tetapi kalau ada duit lebih atau orang kaya, boleh membeli yang material berbulu-bulu atau berkulit.

Lampu siling yang penuh bergaya.

Inginkan Dekorasi Ruang Tamu Yang Mantap, Jom Cuba Cara Ni 4

Setiap ruang tamu di rumah, memang sudah ada lampu jenis panjang di dinding tetapi, ia kelihatan biasa dan bosan. Jadi, kita perlulah menukarkannya kepada lampu siling yang berwajah moden untuk menaikkan imej ruang tamu dalam rumah kita. Sebagai contoh, lampu siling itu besar berbentuk bunga, lampu tersebut terselit di lubang-lubang dinding ataupun lampu yang tergantung itu. Baru lah, ruang tamu akan nampak lebih mantap!

Jadi, itulah sedikit perkongsian tips untuk membuatkan ruang tamu menampakkan lebih meriah dan gempak. Cuma, pastikan siapkan duit sahaja lah. Hahahahaha.

Sumber: PropertyGuru (https://www.propertyguru.com.my/bm/panduan-hartanah/7-tip-memilih-dekorasi-ruang-tamu-yang-sesuai-untuk-rumah-anda-28498)

Inginkan Dekorasi Ruang Tamu Yang Mantap, Jom Cuba Cara Ni 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list