Artikel Terkini

“Ini Adalah Barisan Kabinet Paling Mengecewakan Dalam Sejarah Negara”

“Ini Adalah Barisan Kabinet Paling Mengecewakan Dalam Sejarah Negara”
“Ini Adalah Barisan Kabinet Paling Mengecewakan Dalam Sejarah Negara” 1

Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

Semalam rakyat Malaysia menjadi saksi apabila Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengumumkan barisan kabinet yang bakal mengemudi negara Malaysia melibatkan 28 menteri daripada pelbagai kaum.

Artikel Berkaitan:

Pengumuman yang dibuat telah menyaksikan ahli daripada pelbagai parti yang menyertai blok kerajaan dilantik menjadi menteri termasuk PKR, UMNO, DAP, Amanah, GPS, GRS dan sebagainya.

Di sebalik pengumuman ringkas yang dibuat, keputusan yang dibuat Datuk Seri Anwar Ibrahim telah meraih pelbagai persoalan dan respon di kalangan netizen. Bukan itu sahaja, Tan Sri Muhyiddin Yassin selaku mantan Perdana Menteri ke-8 dan juga bertindak sebagai pembangkang tampil dengan sebuah kenyataan media menerusi laman Facebook.

Menurut Tan Sri Muhyiddin Yassin, tindakan Datuk Seri Anwar Ibrahim seolah menggadai prinsip tatakelola yang baik seperti yang dijaja semasa kempen Pilihan Raya Umum (PRU).

Tambahnya lagi, kabinet yang diumumkan merupakan kabinet paling mengecewakan dalam sejarah negara apabila individu yang mempunyai 47 pertuduhan jenayah rasuah, pecah amanah dan pengubahan wang haram turut dilantik.

Malah beliau turut menyifatkan kabinet yang dibentuk seolah menjual maruah negara atas keinginan peribadi.

“Ini Adalah Barisan Kabinet Paling Mengecewakan Dalam Sejarah Negara” 2
Sumber: CNBC

Tan Sri Muhyiddin Yassin turut berang apabila individu yang terkanl dengan sikap cauvinis melampau dilantik di mana beliau mendakwa dasar bersifat perkauman yang ekstrem akan dipamerkan.

Meskipun barisan kabinet yang diumumkan Datuk Seri Anwar Ibrahim telah dipersembahkan kepada Istana Negara terlebih dahulu, kenyataan Tan Sri Muhyiddin Yassin nyata sangat keras sekaligus menimbulkan pelbagai persepsi di kalangan netizen.

Beliau juga turut mendakwa sistem negara telah rosak atas apa yang dilakukan pihak kerajaan yang diperkenan Yang di-Pertuan Agong pada 24 November lalu.


“Ini Adalah Barisan Kabinet Paling Mengecewakan Dalam Sejarah Negara” 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list