Artikel Terkini

Instagram Kini Membolehkan Anda Menggunakan Avatar Sebagai Gambar Profil

Instagram Kini Membolehkan Anda Menggunakan Avatar Sebagai Gambar Profil
Instagram Kini Membolehkan Anda Menggunakan Avatar Sebagai Gambar Profil 1

Instagram yang merupakan salah satu platform media sosial untuk perkongsian gambar dan video kini hadir dengan kemas kini baharu yang menarik. Melaluinya, anda kini boleh menggunakan avatar yang dicipta sebagai gambar pada profil. Menariknya lagi apabila anda tidak perlu menggantikan gambar profil yang sedia ada. Sebaliknya, Instagram menyertakan kebolehan meleret yang membolehkan kedua-duanya, iaitu gambar dan avatar dipaparkan pada masa yang sama.

Untuk menggunakan ciri ini, anda perlu mencipta avatar terlebih dahulu sekiranya masih belum berbuat demikian. Klik pada bahagian gambar profil, kemudian anda akan dipaparkan dengan dua pilihan tab. Pilih tab sebelah kanan dan anda akan melihat pilihan untuk mencipta avatar (bagi yang belum menetapkannya) atau menambah pada gambar profil.

Instagram Kini Membolehkan Anda Menggunakan Avatar Sebagai Gambar Profil 2
Instagram Kini Membolehkan Anda Menggunakan Avatar Sebagai Gambar Profil 7

Turut difahamkan, pengguna lain juga boleh meleret pada gambar profil anda bagi melihat avatar yang digunakan. Instagram memaklumkan, ciri ini telah tersedia buat semua pengguna. Tetapi hasil semakan kami mendapati ia hanya boleh diakses menerusi peranti iOS sahaja setakat artikel ini ditulis. Sila pastikan aplikasi telah dikemas kini bagi membolehkan anda juga boleh menggunakannya.


Instagram Kini Membolehkan Anda Menggunakan Avatar Sebagai Gambar Profil 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list