Artikel Terkini

“Jangan Hakimi Puteri Sarah Sebab Awak Bukan Dalam Kasut Dia”

“Jangan Hakimi Puteri Sarah Sebab Awak Bukan Dalam Kasut Dia”
“Jangan Hakimi Puteri Sarah Sebab Awak Bukan Dalam Kasut Dia” 1

Penyanyi Ziana Zain memberi pesanan kepada netizen supaya tidak menghakimi pelakon Puteri Sarah susulan kemelut rumah tangga dihadapinya ketika ini.

Memetik Ohmymedia, Ziana berkata adalah lebih baik jika kita mendoakan agar urusan Puteri Sarah dipermudahkan kerana kita tidak tahu apa yang dilalui oleh pelakon itu.

BACA: Puteri Sarah Kongsi Dapat Petunjuk ‘Perbuatan’ Suami Lepas Seminggu Tahajjud

“Biarkan, dia sahaja yang tahu. Jangan hakimi orang (Puteri Sarah) sebab awak ‘bukan dalam kasut dia’. Biar dia layan perasannya, kita tak kena kita tak tahu. Kita jangan hakimi sebab akan tambah dosa je.

“Kita doakan je terbaik untuk mereka, kalau panjang, panjang lah. Kalau tidak, tidaklah. Kita bagi aura yang baik, jangan negatif kat orang. Sama-sama doa, Insya-Allah makbul. Kita juga dapat pahala Allah bagi,” Katanya

Dalam pada itu, Ziana berkata wanita perlu mendapatkan nasihat daripada individu dipercayai serta mereka yang positif apabila berdepan masalah rumah tangga supaya tidak memburukkan lagi keadaan.

“Kita kena cari someone yang kita percaya, kawan baik atau adik terdekat yang boleh kita luahkan dan minta pendapat.

“Carilah orang yang siram air, bukan siram minyak. Kat luar tu banyak siram minyak. Sentiasa berkomunikasi dengan orang positif, sentiasa istikarah, Allah akan berikan jalan,” katanya.


“Jangan Hakimi Puteri Sarah Sebab Awak Bukan Dalam Kasut Dia” 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list