Artikel Terkini

JobStreet Hijack KLIA2? Apa sebenarnya yang terjadi? Siap Pakai Baju ‘Aloha’ Lagi!

JobStreet Hijack KLIA2? Apa sebenarnya yang terjadi? Siap Pakai Baju ‘Aloha’ Lagi!
JobStreet Hijack KLIA2? Apa sebenarnya yang terjadi? Siap Pakai Baju ‘Aloha’ Lagi! 1

JobStreet Hijack KLIA2? Apa sebenarnya yang terjadi? Siap Pakai Baju ‘Aloha’ Lagi!

Lain macam eh bila dengar KLIA2 kena hijack ni? Mesti korang tertanya-tanya siapa pulak lah yang tiba-tiba hijack KLIA2 kan?

Haaa…Jawapan dia, JobStreet. Akhirnya KLIA2 telah berjaya ditawan oleh JobStreet! 

Bukan ke JobStreet tu merupakan platform mencari pekerjaan dalam talian terkemuka di Malaysia oleh SEEK tu? Ya betul, sebenarnya mereka telah menghantar pasukan mereka untuk hijack KLIA2 siap pakai baju ‘aloha’ lagi tau. 

Siapa yang berada di KLIA2 pada hari Sabtu lepas pada 17 Disember 2022, korang mesti perasan yang KLIA2 penuh dengan orang pakai baju ‘aloha’ kan.

Tapi kenapa mereka buat macam ni? Jom min terangkan kenapa.

Peluang pekerjaan yang baik dengan Kempen SEEKBetter!

JobStreet Hijack KLIA2? Apa sebenarnya yang terjadi? Siap Pakai Baju ‘Aloha’ Lagi! 3

Kalau korang nak tahu, JobStreet ada menjalankan satu kempen SEEKBetter yang menggalakkan semua rakyat Malaysia untuk mencari peluang pekerjaan yang terbaik.

Bukan apa, menurut JobStreet, rata-rata rakyat di Malaysia akan menghabiskan kira-kira satu pertiga daripada hidup mereka untuk bekerja yang dianggarkan sebanyak 90,000 jam sepanjang hayat. Haihh!

Bila kita dah habiskan begitu banyak masa di tempat kerja, masuk akal lah bahawa kita menikmati apa yang kita lakukan sahaja sambil menjalani kehidupan kerja yang produktif dan memuaskan.

Sebab ini lah, JobStreet menggalakkan orang ramai untuk ‘mencari yang lebih baik’, tak kira dalam bentuk pekerjaan baharu yang menggembirakan atau dapat peluang untuk belajar serta mengembangkan kerjaya korang. Menarik kan!

Bak kata pepatah, the best vacation is a better job! Bila korang menikmati setiap pekerjaan yang dilakukan, setiap hari akan terasa seperti hari cuti.

Join peraduan media sosial ‘OOTD Seek Better’ dan menang RM1,000!

JobStreet Hijack KLIA2? Apa sebenarnya yang terjadi? Siap Pakai Baju ‘Aloha’ Lagi! 5

Apa yang menariknya lagi, JobStreet siap buat peraduan media sosial ‘OOTD Seek Better’ dan 10 orang yang bertuah akan memenangi hadiah wang tunai sebanyak RM1,000. Ini yang kita mahukan!

Peraduan ini bermula dari 17 Disember 2022 hingga 15 Januari 2023. Wow!

JobStreet Hijack KLIA2? Apa sebenarnya yang terjadi? Siap Pakai Baju ‘Aloha’ Lagi! 6

Langkah-langkah untuk join peraduan OOTD Seek Better ialah :

  1. Hantar gambar Outfit Of The Day (OOTD) korang di comment section Facebook JobStreet Malaysia.
  2. Tulis caption tentang macam mana korang mencari kerja yang lebih baik.
  3. Jangan lupa gunakan hashtag #SEEKBetter #JobStreetMY

Pilihan ditangan korang!

JobStreet Hijack KLIA2? Apa sebenarnya yang terjadi? Siap Pakai Baju ‘Aloha’ Lagi! 7

Tujuan dari semua ini adalah untuk memastikan korang sentiasa mencari pekerjaan yang lebih baik untuk menjalani kehidupan baik. Sebab segala pilihan berada ditangan korang!

Ini juga selaras dengan pembangunan berterusan melalui laman web JobStreet yang mampu memadankan calon dan majikan kepada rakan kongsi kerjaya untuk membantu orang ramai memperbaiki diri mereka melalui peluang pekerjaan yang lebih baik atau melalui cara untuk menjadi lebih profesional.

JobStreet Hijack KLIA2? Apa sebenarnya yang terjadi? Siap Pakai Baju ‘Aloha’ Lagi! 8

Dengan kehadiran yang kukuh di seluruh rantau APAC, SEEK telah merangkumi portfolio yang kukuh dalam pekerjaan, pendidikan dan perniagaan sukarelawan.

Apa yang dilakukan oleh JobStreet adalah untuk kesenangan korang dimasa akan datang.

Jadi tunggu apa lagi, cepat daftar sekarang di JobStreet. Ini baru betul, To Improve Lives Through Better Career.

JobStreet Hijack KLIA2? Apa sebenarnya yang terjadi? Siap Pakai Baju ‘Aloha’ Lagi! 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list