Artikel Terkini

Kaca-Kaca Ini Akan Membuatkan Anda Tidak Sendu Lagi

Kaca-Kaca Ini Akan Membuatkan Anda Tidak Sendu Lagi
Kaca-Kaca Ini Akan Membuatkan Anda Tidak Sendu Lagi 1

Anda boleh bayangkan tidak sekarang jikalau rumah anda tidak ada kaca? Macam mana kita nak bagi udara masuk ke dalam rumah kita sebab tingkap pun buat dari kaca bukan? Bahkan bukan itu sahaja, kaca ini memain peranan di rumah kita kerana ia bagi menampakkan rumah kita menjadi lebih elegan dan canggih. Tetapi, anda tahu ke tidak yang kaca ini ada banyak jenis? Jadi hari ini saya akan menceritakan tentang apa jenis-jenis kaca yang ada.

KACA BENING

Kaca-Kaca Ini Akan Membuatkan Anda Tidak Sendu Lagi 2

Kaca bening atau boleh disebutkan dengan floss glass, tidak mempunyai warna dan tidak memiliki permukaan yang bersih dan licin. Bukan itu sahaja, kaca bening ini mampu membiaskan objek sebanyak 90% dan disebabkan itu, cahaya matahari dapat masuk dengan banyaknya ke dalam rumah kita.

KACA ES

Kaca-Kaca Ini Akan Membuatkan Anda Tidak Sendu Lagi 4

Kaca es, sering dikenali sebagai kaca beku, adalah satu bentuk kaca dengan tekstur pada satu sisi. Tekstur ini bertindak sebagai ciri hiasan sambil merendahkan keamatan cahaya matahari dan keterlihatan orang asing ke dalam angkasa. Anda harus tahu bahawa tekstur ini mempunyai keupayaan untuk menawarkan kesan estetiknya sendiri pada rumah. Pada siang hari, rumah yang menggunakan kaca ini akan menerima cahaya matahari yang mencukupi. Gelas ini biasanya digunakan di bahagian pancuran mandian bilik mandi.

KACA CERMIN

Kaca-Kaca Ini Akan Membuatkan Anda Tidak Sendu Lagi 6

Kaca cermin, juga dikenali sebagai kaca pemantul, adalah sejenis kaca yang mempunyai lapisan oksida logam yang digunakan padanya menggunakan proses dua kali ganda. Pada asasnya, satu sisi kaca ini boleh melalui yang lain, manakala sisi yang lain, seperti cermin, memantulkan gambar. Inilah sebabnya mengapa kaca cermin kadangkala dikenali sebagai kaca sehala. Kaca ini sesuai untuk anda yang ingin memastikan rumah anda tertutup tanpa menggunakan langsir. Kaca jenis ini juga biasa digunakan untuk membuat skylight bumbung.

KACA BERWARNA

Kaca-Kaca Ini Akan Membuatkan Anda Tidak Sendu Lagi 8

Kaca berwarna, selalunya dikenali sebagai tinted glass, ialah kaca terapung yang telah dicelup dengan sedikit pewarna logam. Dengan warna pada kaca, lutsinar kaca berkurangan dan penghuni lebih privasi. Kaca jenis ini boleh menahan sehingga 55 peratus cahaya matahari, menjadikan ruang kelihatan lebih sejuk. Warna yang berbeza boleh membantu menjadikan rumah kelihatan lebih menarik.

Jadi dengan itu, anda sudah tahu apa jenis-jenis cermin bukan? Maka sekarang ini anda semua sudah boleh mengubah cermin anda yang lama dan buruk itu, gantikan dengan cermin mengikut pilihan di atas dan kesesuaian diri anda.

Sumber: Bramble Furniture (https://www.bramblefurniture.com/journal/mengenal-jenis-kaca-rumah/)

Kaca-Kaca Ini Akan Membuatkan Anda Tidak Sendu Lagi 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list