Artikel Terkini

Kecantikkan Rumah Ini, Tiada Di Mana-Mana, Hanya Di Malaysia Sahaja!

Kecantikkan Rumah Ini, Tiada Di Mana-Mana, Hanya Di Malaysia Sahaja!
Kecantikkan Rumah Ini, Tiada Di Mana-Mana, Hanya Di Malaysia Sahaja! 1

Sebuah interior design yang dikeluarkan oleh NU INFINITY ini yang diberi nama “The Opulent 30”, boleh dijadikan sebagai sebuah rumah orang kayangan kerana banyak corak marble yang diterapkan dalam rumah tersebut. Tambahan lagi, dengan kombinasi warna hitam pula, lagi menampakkan lagi kemegahan dan exclusive rumah tersebut.

Kecantikkan Rumah Ini, Tiada Di Mana-Mana, Hanya Di Malaysia Sahaja!

Selain daripada itu, apa yang boleh bahaskan secara ringkas adalah,  pelan lantai terbuka, dan kemewahan ruang yang disediakan dalam projek ini menuntut pendekatan yang berbeza daripada projek sebelumnya. Makna khas diberikan kepada setiap tempat dengan menciptanya sedemikian rupa sehingga ia diambil oleh minda separa sedar, supaya setiap ruang yang berasingan memancarkan keperibadiannya sendiri sambil dikaitkan dengan rentetan ciri reka bentuk, kemasan, atau suasana. Yang pertama ialah pemikiran dan reka bentuk untuk warna, corak, dan keghairahan pelanggan untuk memiliki haiwan, walaupun tidak semestinya sifat zodiak Cina, terjalin dalam reka bentuk.

Kecantikkan Rumah Ini, Tiada Di Mana-Mana, Hanya Di Malaysia Sahaja! 4

Kecantikkan Rumah Ini, Tiada Di Mana-Mana, Hanya Di Malaysia Sahaja! 6

Justeru, adalah perlu untuk menyemak butiran untuk menonjolkan kemewahan dan tahap kecanggihan yang dimaksudkan untuk projek ini dengan menggabungkan bahan mewah seperti marmar asli, keluli tahan karat logam berus, pencahayaan ambien yang diletakkan dengan teliti dalam kerja terbina dalam., dan akhirnya secubit bahan moden seperti kemasan dinding plaster bertekstur dan cermin berwarna untuk membawa kemodenan ke dalam ruang.

Jadi, apa yang boleh saya katakan sebagai konklusi tentang design rumah ini adalah, rumah seperti ini, hanya sesuai untuk orang yang bujang yang sudah lama ataupun bujang tua. Ini kerana, warna-warna yang diterapkan dalam rumah ini, tidak sesuai untuk sesebuah keluarga kerana ia tidak menampakkan kemesraan ataupun kegembiraan seseorang yang sudah berkahwin.

Sumber: NU INFINITY Sdn Bhd (https://nuinfinity.com/project/opulent-30/)

Kecantikkan Rumah Ini, Tiada Di Mana-Mana, Hanya Di Malaysia Sahaja! 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list