Infotainment

Kini Sudah Botak, Ari Lasso Jalani Kemoterapi Rawat Kanser

Kini Sudah Botak, Ari Lasso Jalani Kemoterapi Rawat Kanser
Kini Sudah Botak, Ari Lasso Jalani Kemoterapi Rawat Kanser 1

Penyanyi terkenal Indonesia, Ari Lasso memaklumkan yang dia mula mengalami keguguran rambut sehingga botak selepas menjalani rawatan kemoterapi ketiga bagi merawat penyakit kanser limfoma tahap dua yang dihidapinya.

Elyana


2 bulan lalu

“Berhenti Kongsi Cerita Pesakit Kanser Mati..” – Elyana Rayu Peminat Fahami Keadaannya Kini

Perkara tersebut turut dikongsikan oleh Ari menerusi sebuah posting di laman Instagram miliknya untuk tatapan peminat serta pengikutnya.

Memberanikan diri posting. Kemoterapi yang ketiga sudah separuh jalan, saya boleh terus jalani kerana penyertaan Tuhan, doa dan sokongan kalian semua.

Menurut Ari dalam nada berseloroh, dia kini sudah botak seperti Ahmad Dhani, Deddy Corbuzier dan Anji Manji namun dia masih yakin yang rambutnya masih boleh tumbuh dengan lebat semula.

Dalam hantaran tersebut juga, bekas vokalis kumpulan Dewa 19 itu turut mengepilkan sekeping gambarnya yang dilihat sedang memakai pakaian hospital serta menyarung beanie untuk menutup kepalanya.

Tambah Ari, dia turut mengucapkan terima kasih kepada semua yang mendoakan dirinya dan berharap semoga doa serta kasih sayang semua orang terhadapnya dibalas oleh Tuhan.

Ari Lasso

Terdahulu, penyanyi itu mengejutkan ramai peminatnya apabila mendedahkan yang dirinya menghidap kanser limfoma tahap dua pada awal September lalu.

Kanser limfoma yang dihidap Ari adalah jenis Diffuse large B-cell lymphoma (DLBCL) dan kanser tersebut dikesan selepas dia mendapatkan rawatan di hospital kerana sakit perut melampau.

Sekadar info, Ari Lasso turut mendedahkan yang keluarga sebelah ibunya sememangnya memiliki genetik penyakit kanser dan dua orang kakaknya merupakan bekas pesakit kanser payudara tahap tiga dan empat.


Kini Sudah Botak, Ari Lasso Jalani Kemoterapi Rawat Kanser 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list