Artikel Terkini

Lana Nodin Rancang Nak Ambil Orang Asli Kerja Di Kedai Bakeri

Lana Nodin Rancang Nak Ambil Orang Asli Kerja Di Kedai Bakeri
Lana Nodin Rancang Nak Ambil Orang Asli Kerja Di Kedai Bakeri 1

Pelakon Lana Nodin berkata dia merancang untuk mengambil Orang Asli sebagai pekerja di kedai kek miliknya.

Memetik mStar Online, Lana berkata sukar untuk mencari pekerja sekarang ditambah pula dengan generasi muda yang pelbagai kerenah serta tidak boleh ditegur.

BACA: Lana Nodin Mengaku Buat Hidung Tapi Terpaksa Sebab Kemalangan

“Bukan saya cerewet pilih pekerja, sebab semua pekerja boleh dilatih. Sekarang ini saya perlukan 10 orang pekerja lagi dan mungkin akan ambil orang asli sebagai pekerja.

“Sebab sekarang ini susah nak cari pekerja. Macam-macam perangai… budak-budak sekarang sangat manja. Bila esok kena tegur sikit, dah tak nak datang kerja.

“Sakit kepala sikit, dah tak boleh kerja. Tak macam kita dulu, tak ada transport tetap cari jalan untuk pergi kerja. Bagi saya, orang bagi alasan macam itu susah nak berjaya,” katanya.

Lana berkata dia seorang majikan yang tegas namun dalam masa yang boleh dijadikan sebagai kawan. Namun, jika tidak melakukan kerja dengan betul pasti dia akan menegur.

“Pekerja saya cakap, saya ini seorang yang tegas. Saya akan bising kalau apa yang mereka buat tidak betul. Tapi bila semua okay, saya boleh saja jadi seperti kawan.

“Boleh bergurau juga. Tapi bab kerja tak betul, memang saya akan tegur… mereka pun dah tahu cara kerja saya macam mana. Ramai pekerja yang masih bekerja dengan saya ini memang mereka nak kerja dan menambah ilmu,” katanya.

Pada Mac lalu, Lana berkongsikan berita gembira apabila membuka sebuah kedai roti dan kek diberi nama Lana’s Bakery Land terletak di Kota Damansara.


Lana Nodin Rancang Nak Ambil Orang Asli Kerja Di Kedai Bakeri 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list