Infotainment

Lori Elektrik Geely Homtruck Dengan Sistem Swapandu Tahap 4 Diperlihatkan

Lori Elektrik Geely Homtruck Dengan Sistem Swapandu Tahap 4 Diperlihatkan
Lori Elektrik Geely Homtruck Dengan Sistem Swapandu Tahap 4 Diperlihatkan 1

Di COP26, beberapa negara menandatangani resolusi untuk menghentikan penggunaan kenderaan bahan api fosil mejelang 2040. Infrastruktur untuk menyokong penggunaan kenderaan elektrik telah mula dibangunkan serta beberapa syarikat pengeluar kenderaan juga komited untuk mengeluarkan hanya kenderaan elektrik di masa hadapan. Geely menerusi jenama kenderaan komersial mereka Farizon Auto memperlihatkan lori elektrik mereka Homstruck.

Lori Elektrik Geely Homtruck Dengan Sistem Swapandu Tahap 4 Diperlihatkan
Lori Elektrik Geely Homtruck Dengan Sistem Swapandu Tahap 4 Diperlihatkan 7

Homtruck ialah sebuah lori elektrik yang menggunakan bateri yang boleh boleh-ganti, hibrid metanol dan juga versi range extender. Sistem bateri boleh-ganti digunakan bagi mengikut standard yang diumumkan oleh kerajaan China. Dengan ini lori boleh beroperasi lebih pantas tanpa perlu menanti untuk pek bateri dicas semula. Sistem pemanduan swapandu Tahap 4 juga boleh dilakukan untuk meringankan beban pemandu ketika di lebuhraya.

Dari kokpit pemandu boleh melihat 360 darjah menggunakan sistem kamera yang disertakan. Konsol mempunyai satu skrin gergasi yang memaparkan status pemanduan dan sistem GPS. Kenderaan cukup pintar untuk memberikan saranan laluan terbaik dan bila pengecasan perlu dilakukan. Di samping itu kabin menempatkan tempat tidur, dan juga bilik mandi. Sebuah mesin basuh juga disertakan bagi membolehkan lori diubah menjadi rumah di atas jalan raya apabila perlu. Di bahagian luar sebuah dapur mini disimpan pada panel sisi lori.

Lori Elektrik Geely Homtruck Dengan Sistem Swapandu Tahap 4 Diperlihatkan 3
Lori Elektrik Geely Homtruck Dengan Sistem Swapandu Tahap 4 Diperlihatkan 8

Farizon Auto menyasarkan jualan Homstruck seawal 2024 tetapi pada waktu ini prototaip fizikal masih belum diperlihatkan. Kesemua imej dan video yang dikongsi adalah grafik komputer semata-mata. Harga jualan dan spesifikasi kenderaan termasuk jarak operasi turut masih belum diumumkan.

Lori Elektrik Geely Homtruck Dengan Sistem Swapandu Tahap 4 Diperlihatkan 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo