Artikel Terkini

Mas Idayu Minta Rakan Artis Jangan Masuk Campur Kerja Juri

Mas Idayu Minta Rakan Artis Jangan Masuk Campur Kerja Juri
Mas Idayu Minta Rakan Artis Jangan Masuk Campur Kerja Juri 1

Susulan tindakan segelintir rakan arits yang mengkritik caranya menjadi juri yang dikatakan kasar, penyanyi Mas Idayu meminta agar mereka tidak masuk campur dengan kerja penjurian.

Memetik mStar Online, Mas Idayu turut mempersoalkan mengapa selepas 16 tahun dia bergelar juri baru ada yang ‘menyalak’ tentang caranya memberikan komen kepada peserta.

BACA: “Saya Tegur Kerana Saya Sayang Bakat Mereka” – Mas Idayu

“Siapa yang berkokok tu? Mereka memang tak kenal Mummy (panggilan Mas) ke selama 38 tahun dalam industri dan 16 tahun kerja sebagai juri? Kenapa baru sekarang mereka nak berkokok?

“Saya tak peduli dengan kata-kata mereka kerana saya hanya melakukan kerja saya. Saya mohon, jangan masuk campur urusan kerja penjurian saya.

“Kalau ada yang kata saya menjatuhkan maruah peserta, terserah mereka. Itu mungkin tanggapan mereka sahaja kerana saya tahu cara saya menegur adalah kerana sayang dan bukan bersifat peribadi,” katanya.

Menurut Mas Idayu, dia hanya menjalankan tugas dengan memberikan komen ikhlas serta tidak diberi amaran oleh pihak produksi untuk tidak memberikan komen pedas kepada peserta.

“Saya hanya menjadi diri sendiri dan sebelum menandatangani kontrak pun, pihak produksi tidak memberi sebarang syarat cakap jangan terlalu marah, jangan terlalu kasar.

“Dalam mana-mana program stesen TV pun saya tidak pernah diberi amaran. Ini bermakna mereka suka dengan karakter saya. Betul tak? Bila kita tidak ditegur maksudnya karakter itu memang diperlukan,” katanya.

Dalam pada itu, Mas Idayu berharap Sissy Iman dan Naim Daniel mengambil positif dengan kritikan yang diberikan kerana baginya dia hanya mahu mereka menjadi lebih baik apatah lagi keduanya mempunyai bakat yang besar.

“Kepada Sissy dan Iman, awak kenal Mummy,kan? Saya marah sebab saya sayang. Saya tahu mereka berdua memang berbakat besar.

“Cuma silapnya pada minggu tersebut mereka membuat persembahan di luar kemampuan mereka. Peserta lain patut cemburu kerana saya marah Sissy dan Naim bermakna saya peduli tentang mereka,” katanya.


Mas Idayu Minta Rakan Artis Jangan Masuk Campur Kerja Juri 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list