Artikel Terkini

Meja Yang Mampu Mengubah Nasib Hidup Ruang Tamu Anda

Meja Yang Mampu Mengubah Nasib Hidup Ruang Tamu Anda
Meja Yang Mampu Mengubah Nasib Hidup Ruang Tamu Anda 1

Semua orang tahu, ruang tamu adalah seperti jantung bagi rumah kita. Tetapi kalini, saya akan menceritakan tentang apakah meja yang sesuai untuk membuatkan keadaan ruang tamu itu menjadi estetik.

Meja Kopi.

Meja Yang Mampu Mengubah Nasib Hidup Ruang Tamu Anda 2

Mengapa saya kata meja kopi sesuai? Kerana meja kopi ini boleh di dekorasi dengan pelbagai furniture dan boleh juga menjadi tempat letak majalah atau pasu bunga walaupun pada asalnya meja kopi ini hanya tempat letak minuman yang panas.

Meja Ottoman.

Meja Yang Mampu Mengubah Nasib Hidup Ruang Tamu Anda 4

Meja ini serupa sahaja dengan meja kopi tetapi fungsinya lebih banyak daripada meja kopi. Antara uniknya fungsi meja ini adalah ianya meja yang empuk, dan boleh dijadikan sebagai kerus jika tiada kerusi untuk duduk.

Nesting Table.

Meja Yang Mampu Mengubah Nasib Hidup Ruang Tamu Anda 6

Meja Nesting Table ini, tersusun dari 2 sampai 3 meja yang ditumpuk bersamaan dan semua meja tersebut memiliki bentuk yang sama. Meja ini boleh digunakan jika kita hendak satu meja kecil tambahan. Maka, meja inilah yang sesuai dan mudah boleh kita ambil.

Console Table

Meja Yang Mampu Mengubah Nasib Hidup Ruang Tamu Anda 8

Meja ini, berbeza sedikit dengan meja lain. Jika kita boleh lihat, meja ruang tamu yang lain, semuanya rendah sahaja. Tetapi, meja Console Table ini, ia lebih tinggi dan selalunya diletakkan di dinding atau belakang sofa. Console Table ini berfungsi untuk meletakkan hiasan-hiasan atau dekorasi untuk menaikkan lagi keserian ruang tamu anda.

Maka dengan ini, berakhir lah perkongsian saya tentang meja-meja yang sesuai untuk ruang tamu di rumah. Semoga anda dapat memilihnya dengan baik dan kesesuaian citarasa anda.

Sumber: ruparupa (https://www.ruparupa.com/blog/jenis-meja-ruang-tamu/)

Meja Yang Mampu Mengubah Nasib Hidup Ruang Tamu Anda 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list