Artikel Terkini

Pelantikan timbalan menteri bukti kebijaksanaan PM

Pelantikan timbalan menteri bukti kebijaksanaan PM
Pelantikan timbalan menteri bukti kebijaksanaan PM 1

SHAH ALAM – Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Amirudin Shari memyambut baik pelantikan ahli Parlimen termasuk PKR bagi mengisi jawatan timbalan menteri.

Kata beliau, tidak timbul soal berapa jumlah ahli Parlimen PKR, Amanah, DAP atau Barisan Nasional (BN) mendapat jawatan kerana yang penting ialah kualiti bukan kuantiti.

Katanya, Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim telah menilai pelbagai aspek sebelum melantik ahli-ahli Parlimen dalam Kabinet pimpinannya.

“Inilah kebijaksanaan Perdana Menteri. Banyak aspek beliau ambil kira terutama kualiti kerja. Saya ucap tahniah kepada semua yang dilantik dan yakin mereka mempunyai kepakaran dalam kementerian masing-masing,” katanya yang juga Naib Presiden PKR.

Beliau berkata demikian selepas menyaksikan majlis menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) Worldwide Holdings dengan Dynac Sdn. Bhd di sebuah hotel dekat sini malam ini.

Turut hadir, Ketua Pegawai Eksekutif Worldwide Holdings, Datin Paduka Norazlina Zakaria dan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Dynac, Datuk Md. Jasman Bongkek.

Anwar malam ini mengumumkan senarai 27 orang timbalan menteri bagi melengkapkan barisan Kabinet yang dibentuk pada 2 Disember lalu.

Menurut Amirudin, apa yang dilakukan Anwar dianggap adil dan saksama sesuai dengan Kerajaan Perpaduan yang menyaksikan banyak gabungan parti.

“Kena ingat, ini adalah Kerajaan Perpaduan yang melibatkan banyak parti. Jadi, pelantikan ini sangat adil,” katanya. – MalaysiaGazette

Pelantikan timbalan menteri bukti kebijaksanaan PM 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list