Artikel Terkini

Pemuda Marah Perjalanan Dihalang ‘Shadow Vehicle’, Netizen Terangkan Fungsi Kenderaan Tersebut

Pemuda Marah Perjalanan Dihalang ‘Shadow Vehicle’, Netizen Terangkan Fungsi Kenderaan Tersebut
Pemuda Marah Perjalanan Dihalang 'Shadow Vehicle', Netizen Terangkan Fungsi Kenderaan Tersebut 1

Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

Tular satu rakaman video di mana seorang pemuda sedang marah dalam loghat ‘utara’ kepada tiga buah lori yang menghalang lalu-lintas daripada bergerak. Nyata pemuda itu lagi, dia sedang dalam perjalanan untuk ke hospital untuk melihat orang sakit.

Artikel Berkaitan:

“Dak la ni 11.56, tengah hari rembang macam ini aku duduk dalam kereta nak pi Padang Besar kot nak pergi tengok orang sakit. Tapi aku taktau pukul berapa aku boleh sampai.

“Sebab yang hang pa tiga biji ini nak buat jalan tengah hari, awat tengah malam tak buat ke? Aku usahalah naik highway nak elak jem. Last-last sekali highway pun jem,” marah pemuda itu.

Netizen memberikan penjelasan bahawa kenderaan tersebut dikenali sebagai ‘Shadow Vehicle’ dan ia bukanlah sengaja untuk melambat-lambatkan perjalanan pengguna lebuhraya.

Sebaliknya bagi memastikan kerja-kerja pembersihan atau penyelenggaraan di hadapan dapat diselesaikan secepat mungkin tanpa membahayakan semua pengguna lebuhraya.

Pada masa sama netizen merasakan tindakan pemuda itu tidak wajar kerana mereka (Shadow Vehicle) hanya menjalankan tugas sahaja untuk keselamatan semua pihak yang ada di atas lebuhraya.

Pemuda Marah Perjalanan Dihalang 'Shadow Vehicle', Netizen Terangkan Fungsi Kenderaan Tersebut 2
Sumber Gambar: Instagram @thereportermy
Pemuda Marah Perjalanan Dihalang 'Shadow Vehicle', Netizen Terangkan Fungsi Kenderaan Tersebut 3
Sumber Gambar: Instagram @thereportermy
Pemuda Marah Perjalanan Dihalang 'Shadow Vehicle', Netizen Terangkan Fungsi Kenderaan Tersebut 4
Sumber Gambar: Instagram @thereportermy
Pemuda Marah Perjalanan Dihalang 'Shadow Vehicle', Netizen Terangkan Fungsi Kenderaan Tersebut 5
Sumber Gambar: Instagram @thereportermy

Dalam perkongsian PanduLaju pula, lori tersebut merupakan kenderaan rasmi yang digunakan oleh pekerja penyelenggaraan PLUS Malaysia dan UEM EDGENTA untuk tujuan menutup jalan bagi tujuaan penyelenggaraan membersihkan objek-objek berbahaya yang ada di atas lebuhraya.

Penutup jalan itu boleh berlaku secara dirancang atau tidak terancang.

Jadi semua pengguna jalan raya diminta mengikut arahan dan tidak cuba memotong kenderaan-kenderaan tersebut kerana penutupan jalan itu cumalah sementara demi keselamatan semua pihak.

*Ikuti Facebook dan Instagram VOCKET CAR CLUB untuk ketahui perkembangan dan isu semasa automotif dari dalam dan luar negara.


Pemuda Marah Perjalanan Dihalang 'Shadow Vehicle', Netizen Terangkan Fungsi Kenderaan Tersebut 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list