Artikel Terkini

Pernah Jadi Kondominium Mewah, Netizen Hairan Bangunan ‘Misteri’ Ini Dibiar Lebih 20 Tahun

Pernah Jadi Kondominium Mewah, Netizen Hairan Bangunan ‘Misteri’ Ini Dibiar Lebih 20 Tahun
Pernah Jadi Kondominium Mewah, Netizen Hairan Bangunan 'Misteri' Ini Dibiar Lebih 20 Tahun 1

Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

Sebut mengenai kediaman mewah pastinya menjadi rebutan buat orang ramai untuk mendiaminya. Dalam pada itu, lain ceritanya dengan sebuah bangunan di Skudai, Johor ini di mana kondominium mewah ini dilaporkan sudah lebih 20 tahun dibiarkan tanpa penghuni.

Bukan itu sahaja, alasan mengapa bangunan ini dibiarkan kosong masih lagi menjadi menjadi misteri buat orang ramai meskipun selepas lebih 2 dekad.

Difahamkan bangunan yang dibangunkan pada sekitar zaman 90-an ini mempunyai ketinggian sehingga 11 tingkat serta turut menjadi asrama pekerja kilang selepas ditinggalkan penghuni asal.

Pernah Jadi Kondominium Mewah, Netizen Hairan Bangunan 'Misteri' Ini Dibiar Lebih 20 Tahun 2

Terbaharu, seorang pengguna TikTok @dinoutopia77 tampil berkongsi perjalanan beliau memasuki semula kondominium ini untuk melihat sendiri keadaan bangunan selepas lama ditinggalkan. Beliau juga turut berkongsi pemandangan kondominium mewah ini daripada tingkat 11

@dinoutopia77

📍 Condominium Mewah Skudai Johor Di katakan condominium ini telah lama di tinggalkan hampir 20 tahun atau lebih , Faktor di tingglkan masih tiada sebarang info . apa2 pun ini adalah sedikit sebanyak keadaan condominium tersebut

♬ Sadness and sorrow – 清冉

Berdasarkan perkongsian yang dibuat, rata-rata netizen tampil memberi pelbagai respon. Terdapat netizen yang berpendapat struktur bangunan yang tidak selamat antara yang membuatkan para penghuni memilih untuk meninggalkan bangunan ini.

Pernah Jadi Kondominium Mewah, Netizen Hairan Bangunan 'Misteri' Ini Dibiar Lebih 20 Tahun 3
Sumber: TikTok @dinoutopia77
Pernah Jadi Kondominium Mewah, Netizen Hairan Bangunan 'Misteri' Ini Dibiar Lebih 20 Tahun 4
Sumber: TikTok @dinoutopia77
Pernah Jadi Kondominium Mewah, Netizen Hairan Bangunan 'Misteri' Ini Dibiar Lebih 20 Tahun 5
Sumber: TikTok @dinoutopia77

Sementara itu, terdapat seorang netizen yang memaklumkan bangunan ini mempunyai kisah tersendiri yang sulit untuk dijelaskan kepada orang ramai.

Video yang dikongsikan tidak sampai 24 jam ini berjaya meraih lebih sejuta tontonan beserta lebih 32,000 komen yang masing-masing berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai bangunan ini.


Pernah Jadi Kondominium Mewah, Netizen Hairan Bangunan 'Misteri' Ini Dibiar Lebih 20 Tahun 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list