Artikel Terkini

‘Puas Hati Tengok’ – Netizen Kagum Lihat Pemandu Ini Bijak Halang Kereta Belakang Dapat Tol ‘Free’

‘Puas Hati Tengok’ – Netizen Kagum Lihat Pemandu Ini Bijak Halang Kereta Belakang Dapat Tol ‘Free’
'Puas Hati Tengok' - Netizen Kagum Lihat Pemandu Ini Bijak Halang Kereta Belakang Dapat Tol 'Free' 1

Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

Sejak akhir-akhir ini, dapat dilihat insiden melibatkan laluan tol semakin menjadi-jadi. Malah, terdapat motosikal yang sanggup ‘mencuba nasib’ melalui laluan tol kereta.

Artikel Berkaitan:

Terbaharu, insiden di laluan tol sekali lagi menjadi perhatian apabila terdapat sebuah kereta yang seolah sudah bersedia untuk ikut rapat belakang kereta pengguna tol dalam usaha mendapatkan tol percuma menerusi laluan RFID.

Dalam pada itu menerusi perkongsian TikTok @fizazzul, usaha kereta tersebut dihalang menerusi kecerdikan pemandu ini yang berusaha memastikan kereta di belakang tidak berpeluang mendapatkan tol percuma.

@fizazzul

Replying to @Aiesya Saaim walaupun vid asal ni umpama bukak aib Jah sendiri yg nampak macam gelabah tetek kat situ, nahhhh sisturrr. #freetoll #terbukaaib #roadbully

♬ original sound – Jah – Jah

Menurut individu yang berkongsi video tersebut, kereta yang cuba mendapatkan tol percuma sudah bersedia pada laluan tepi memandangkan keadaan trafik pada ketika itu tidak sibuk. Mereka akan cuba sedaya untuk ikut rapat kereta yang melalui laluan RFID dalam membolehkan mereka ‘jimat’ membayar tol.

Walau bagaimanapun, usaha mereka dipatahkan apabila pemandu ini bijak mengambil peluang memaklumkan kepada pihak yang bertugas serta menantikan sekiranya kereta belakang membuat sebarang tindakan.

Usaha pemandu ini menjadi apabila kereta belakang dilihat membuka pintu sekaligus membuatkan mereka terus memecut kereta serta memaksa kereta belakang terpaksa membayar tol.

Situasi yang dikongsikan telah membuatkan rata-rata netizen puas melihat kumpulan kereta yang culas membayar tol ini. Berikut merupakan respon netizen terhadap insiden yang dikongsikan.

'Puas Hati Tengok' - Netizen Kagum Lihat Pemandu Ini Bijak Halang Kereta Belakang Dapat Tol 'Free' 2
Sumber: TikTok @fizazzul
'Puas Hati Tengok' - Netizen Kagum Lihat Pemandu Ini Bijak Halang Kereta Belakang Dapat Tol 'Free' 3
Sumber: TikTok @fizazzul

Selain itu, tidak kurang juga yang turut risau nasib pemandu jika kereta tersebut cuba membalas dendam atau ligan semula. Berdasarkan perkongsian, tidak diketahui sama ada kereta tersebut memilih untuk membayar tol atau undur semula dalam menantikan ‘mangsa’ terbaru.


'Puas Hati Tengok' - Netizen Kagum Lihat Pemandu Ini Bijak Halang Kereta Belakang Dapat Tol 'Free' 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list