Artikel Terkini

Rakyat Padang Serai tolak Kabinet kleptokrasi

Rakyat Padang Serai tolak Kabinet kleptokrasi
Rakyat Padang Serai tolak Kabinet kleptokrasi 1

KULIM – Datuk Azman Nasrudin menyifatkan kemenangan beliau di kerusi Parlimen Padang Serai adalah mesej jelas bahawa rakyat menolak kerajaan dan Kabinet kleptokrasi di bawah pimpinan Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Jelas beliau, ia juga menunjukkan suara rakyat membantah pelantikan Datuk Seri Zahid Hamidi yang menghadapi pelbagai tuduhan di mahkamah sebagai Timbalan Perdana Menteri (TPM).

“Ini juga satu isyarat yang jelas bahawa Perdana Menteri baharu kita perlu berhati-hati kerana rakyat sentiasa menghakimi keputusan yang dibuat oleh beliau.

“Selain itu, sepanjang sebulan kempen berlangsung, Pakatan Harapan (PH) memainkan sentimen saya ini pengkhianat serta calon katak,” katanya ketika ditemui pemberita di pusat penjumlahan rasmi undi di Dewan Kompleks Sukan Kulim Hi-Tech, di sini, hari ini.

Rakyat Padang Serai tolak Kabinet kleptokrasi 2
Azman Nasrudin.

Menurut Azman, hari ini terbukti rakyat Padang Serai menolak Perdana Menteri yang melantik TPM daripada kalangan kluster mahkamah.

Mengulas lanjut Azman merakamkan ucapan terima kasih kepada pengundi Padang Serai yang memilihnya sebagai wakil rakyat untuk membawa suara mereka di peringkat Parlimen.

Selain itu, beliau turut merakamkan penghargaan terhadap pucuk pimpinan Perikatan Nasional (PN) yang memberikan kepercayaan terhadapnya untuk bertanding di kerusi tersebut meskipun ia menjadi kerusi tradisi PH sejak tiga penggal lalu.

“Kami (PN) akan jadi pembangkang yang berwibawa di Parlimen nanti selain memantau tindak tanduk kerajaan campuran PH dan Barisan Nasional,” katanya.

ARTIKEL BERKAITAN

PN rampas kerusi PH di Padang Serai

Terdahulu, MalaysiaGazette melaporkan, PN melakar sejarah apabila berjaya merampas kerusi Parlimen Padang Serai yang disandang Pakatan Harapan (PH) selama tiga penggal pada Pilihan Raya Umum Ke-15 (PRU15).

Calon PN, Datuk Azman Nasrudin yang mendapat 51,637 undi diumumkan sebagai pemenang selepas mendapat majoriti 16,260 sekali gus menewaskan calon PH, Dr. Mohamad Sofee Razak yang meraih 35,377 undi. – MalaysiaGazette

Rakyat Padang Serai tolak Kabinet kleptokrasi 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list