Artikel Terkini

Selangor Jamin Data Peribadi Pengguna e-Wallet Wavpay Kekal Dilindungi Oleh BNM

Selangor Jamin Data Peribadi Pengguna e-Wallet Wavpay Kekal Dilindungi Oleh BNM
Selangor Jamin Data Peribadi Pengguna e-Wallet Wavpay Kekal Dilindungi Oleh BNM 1

Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

Sejak kebelakangan ini, semakin banyak kes ketirisan maklumat peribadi  pengguna di sejumlah platform termasuklah di dompet digital. Oleh itu, ramai pengguna kini  mengambil berat tentang tahap keselamatan sesebuah aplikasi di luar sana.

Artikel Berkaitan:

Terbaharu, Selangor telah memberi jaminan bahawa data peribadi penggunaan dompet digital Wavpay adalah selamat dan dilindungi. Perkongsian  pada sidang DUN hari ini menjelaskan data penerima Bantuan Kehidupan Sejahtera Selangor (Bingkas) dan Skim Insurans Am Selangor (Insan) yang menggunakan aplikasi tersebut kekal terjamin selamat.

Selangor Jamin Data Peribadi Pengguna e-Wallet Wavpay Kekal Dilindungi Oleh BNM 2
Sumber Gambar: The Sun Daily

Hal ini kerana aplikasi berkenaan di bawah kawal selia Bank Negara Malaysia (BNM). Secara asasnya, segala data dan maklumat yang dikumpulkan itu menjadi hak milik kerajaan negeri sebagai pemegang antara saham dan syaratnya serta selain itu perlu patuhi kriteria BNM untuk memastikan keselamatan data perlindungan maklumat.

Bagaimanapun, pengguna juga bertanggungjawab untuk menjaga privasi data peribadi mereka dan tidak berkongsi maklumat peribadi sesuka hati bersama pihak lain. Tindakan tersebut hanya akan mendorong risiko kepada pencerobohan data.


Selangor Jamin Data Peribadi Pengguna e-Wallet Wavpay Kekal Dilindungi Oleh BNM 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list