Infotainment

Shahrol Shiro Persoal Pemilihan Juri MLM2021, Banding Dengan Indonesia

Shahrol Shiro Persoal Pemilihan Juri MLM2021, Banding Dengan Indonesia
Shahrol Shiro Persoal Pemilihan Juri MLM2021, Banding Dengan Indonesia 1

Pelawak, Shahrol Shiro mempersoalkan barisan juri Maharajalawak Mega 2021 yang sepatutnya dipilih dalam kalangan pelawak berpengalaman. Jelasnya, perkara ini sememangnya menjadi isu setiap kali MLM berlangsung.

Vicha Saywho

Menurutnya, teguran juri yang berpengalaman membantu peserta membetulkan kesilapan serta kualiti persembahan. Dengan cara itu, kualiti lawak peserta boleh ditingkatkan pada persembahan minggu berikutnya.

Anggota kumpulan Shiro ini turut memuji barisan juri pertandingan program komedi Indonesia yang terdiri daripada ‘otai’ dalam bidang lawak.

Mereka mengkritik dan memberitahu di mana kesalahan berlandaskan pengalaman mereka agar peserta Stand Up Comedy Indonesia.

Jika dilihat, profil mereka ini bukan ‘kaleng-kaleng’, salah seorang daripada juri pernah membuat persembahan stand up komedi di 24 kota di lima benua dunia.

Pelawak yang juga merupakan pelakon ini mencari kualiti dalam sebuah kritikan. Jika persembahan itu bagus, juri haruslah memujinya. Jika tidak bagus, juri harus menjelaskan apa yang perlu diperbetulkan.

Dia memberi gambaran bagaimana jika pemain bola sepak profesional meminta komen dan nasihat daripada mak andam. Katanya nasihat yang diterima mestilah berkaitan dengan solekan sebelum masuk ke padang.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.


Shahrol Shiro Persoal Pemilihan Juri MLM2021, Banding Dengan Indonesia 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list