Artikel Terkini

Tips Ini Mampu Membuatkan Tandas Anda Menjadi Bilik Tidur

Tips Ini Mampu Membuatkan Tandas Anda Menjadi Bilik Tidur
Tips Ini Mampu Membuatkan Tandas Anda Menjadi Bilik Tidur 1

Bilik air adalah perkara pertama yang kita akan tengok dahulu apabila membeli sebuah rumah. Bilik air amatlah penting kerana di situ adalah tempat kita untuk menyuci kekotoran di badan kita malah di dalam badan kita. Akan tetapi, selalunya bilik air yang di rumah baru ni, nampak kelihatan bosan. Jadi, apa kata, saya memberikan cadangan kepada anda, bagaimana hendak mengdekorasikan bilik air dari kelihatan biasa menjadi sangat cantik dan mewah walaupun bilik air itu kecil dan sempit sekalipun.

Tips Ini Mampu Membuatkan Tandas Anda Menjadi Bilik Tidur 2 Tips Ini Mampu Membuatkan Tandas Anda Menjadi Bilik Tidur 4 Tips Ini Mampu Membuatkan Tandas Anda Menjadi Bilik Tidur 6

Antara tips yang boleh membuatkan bilik air nampak sangat cantik dan lawa adalah, digalakkan untuk menggunakan warna pastel atau warna yang lembut dan juga meyusun atur segala benda di dalam tandas menjadi kemas. Ini kerana, susunan yang teratur dan warna cat dinding yang cerah, dapat membuatkan tandas menjadi lebih luas dan tenang.

Seterusnya, cara lain untuk mendapatkan ruangan yang luas dalam tandas, adalah dengan cara meletakkan ruang bahagian mandi di bucu bilik air dan menggunakan pintu yang berkaca.

Di samping itu, boleh juga anda menggunakan tab mandi yang berbentu segi tiga kerana ia lebih nampak lebih minimalis dan kemas.

Selain itu, Elakkan ada tab mandi yang berbentuk oval atau luas dan jakuzi kerana kedua-dua itu boleh mengambil banyak ruang. Apabila sudah banyak ruang di ambil, maka kita tidak ada idea atau peluang untuk meletakkan dekorasi yang lain.

Dan akhir sekali adalah menjadikan tema bilik air anda tema retro dan klasik. Ini kerana ia dapat memberi gaya mewah dan berkelas tinggi.

Dengan itu, selesai perbicaraan saya dalam memberi tips-tips yang tidak seberapa sangat tentang menghiasi bilik air. Saya harap tips ini dapat membantu kepada sesiapa sahaja yang ingin mendekorasi bilik air mereka.

Sumber: theAsianparent (https://my.theasianparent.com/dekorasi-bilik-air)

Tips Ini Mampu Membuatkan Tandas Anda Menjadi Bilik Tidur 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list