Artikel Terkini

Ustaz Ahmad Dusuki Nasihat Puteri Sarah Tak Ikut Emosi Sampai Minta Cerai

Ustaz Ahmad Dusuki Nasihat Puteri Sarah Tak Ikut Emosi Sampai Minta Cerai
Ustaz Ahmad Dusuki Nasihat Puteri Sarah Tak Ikut Emosi Sampai Minta Cerai 1

Kemelut rumah tangga pasangan selebriti, Syamsul Yusof dan Puteri Sarah Liyana mendapat erhatian ramai termasuk  pendakwah bebas, Ustaz Ahmad Dusuki.

Menerusi satu perkongsian di Instagram, pendakwah itu berpendapat Puteri Sarah perlu menyelesaikan masalah rumah tangga secara rasional dan tidak mengikut emosi.

BACA: “Sudah Jodoh Syamsul Untuk Kahwin Lagi” – Rosyam Nor

Menurutnya lagi, penceraian bukanlah jalan terbaik serta memberi nasihat agar tidak mengikut perasaan serta kemahuan syaitan yang mahu melihat keluarga hancur berantakan.

Ustaz Ahmad Dusuki Nasihat Puteri Sarah Tak Ikut Emosi Sampai Minta Cerai 2

“Rahmat Allah itu luas, jalan damai itu pun terbuka luas selagi nyawa tidak sampai di halkum, usah mengalah dalam membina kekeluargaan.

“Binalah kekeluargaan mukmin dan kelapangan bukan dengan kesempitan, usah biarkan syaitan menganggu perasaan. Usah diikuti perasaan dan kemahuan syaitan yang inginkan kekeluargaan mukmin hancur berantakan,” tulisnya.

Perkongsian pendakwah itu turut mendapat reaksi daripada Puteri Sarah sendiri yang meninggalkan komen meminta Ustaz Ahmad Dusuki bertemu dengan suaminya serta memberikan nasihat.

Puteri Sarah turut meminta pendakwah itu bertemu untuk menasihati suaminya memandangkan pengarah itu enggan mendengar kata ibu bapanya.

Ustaz Ahmad Dusuki Nasihat Puteri Sarah Tak Ikut Emosi Sampai Minta Cerai 3


Ustaz Ahmad Dusuki Nasihat Puteri Sarah Tak Ikut Emosi Sampai Minta Cerai 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list