Artikel Terkini

[VIDEO] ‘Ta*k Siapa Tu?’ – Najis Manusia Tercicir Keluar Dari Bas, Semua Penumpang Didenda

[VIDEO] ‘Ta*k Siapa Tu?’ –  Najis Manusia Tercicir Keluar Dari Bas, Semua Penumpang Didenda
[VIDEO] ‘Ta*k Siapa Tu?’ – Najis Manusia Tercicir Keluar Dari Bas, Semua Penumpang Didenda 1

[VIDEO] ‘Ta*k Siapa Tu?’ – Najis Manusia Tercicir Keluar Dari Bas, Semua Penumpang Didenda 2

Sekadar gambar hiasan

Kesemua penumpang sebuah bas persiaran di Indonesia telah didenda gara-gara tidak ada seorang pun mengaku membuang najis keluar dari kenderaan tersebut.

Najis ‘tercicir’ dari bas

[VIDEO] ‘Ta*k Siapa Tu?’ – Najis Manusia Tercicir Keluar Dari Bas, Semua Penumpang Didenda 3

Menerusi video yang dikongsikan memaparkan seorang lelaki dipercayai anggota polis dilihat bertanya kepada para penumpang mengenai najis yang dipercayai ‘tercicir’ semasa bas persiaran tersebut berhenti di stesen minyak. Namun, tiada seorang pun penumpang yang mengaku dan mahu bertanggungjawab atas perkara yang berlaku.

Susulan daripada itu, pihak berkuasa membuat keputusan untuk mengenakan denda kepada semua penumpang. Tanpa sebarang bantahan, kesemua penumpang bersetuju untuk membayar denda tersebut.

Endingnya satu bas bayar denda si tai’*k tak bertuan itu kerana tak ada yang mengaku. Aku rasa bukan kerana tak nak mengaku tapi mungkin malu.

Video yang dikongsikan telah mendapat lebih daripada 16 juta tontonan dan menerima pelbagai respon daripada netizen dan rata-rata daripada mereka akui jijik dengan tindakan tidak bertanggungjawab si pelaku. Bukan itu sahaja, ada di antara mereka bersetuju dengan tindakan pihak berkuasa yang mengenakan denda kepada semua penumpang.

Video

 

Respon netizen

[VIDEO] ‘Ta*k Siapa Tu?’ – Najis Manusia Tercicir Keluar Dari Bas, Semua Penumpang Didenda 4 [VIDEO] ‘Ta*k Siapa Tu?’ – Najis Manusia Tercicir Keluar Dari Bas, Semua Penumpang Didenda 5[VIDEO] ‘Ta*k Siapa Tu?’ – Najis Manusia Tercicir Keluar Dari Bas, Semua Penumpang Didenda 6 [VIDEO] ‘Ta*k Siapa Tu?’ – Najis Manusia Tercicir Keluar Dari Bas, Semua Penumpang Didenda 7[VIDEO] ‘Ta*k Siapa Tu?’ – Najis Manusia Tercicir Keluar Dari Bas, Semua Penumpang Didenda 8

Sumber: Jogja Suara, Merdeka, TikTok

[VIDEO] ‘Ta*k Siapa Tu?’ – Najis Manusia Tercicir Keluar Dari Bas, Semua Penumpang Didenda 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list