Infotainment

Xiaomi Perkenal Teknologi Penyejukkan Baharu – Loop LiquidCool

Xiaomi Perkenal Teknologi Penyejukkan Baharu – Loop LiquidCool
Xiaomi Perkenal Teknologi Penyejukkan Baharu – Loop LiquidCool 1

Xiaomi kini mengumumkan pengenalan teknologi penyejukkan baharu, dinamakan sebagai Loop LiquidCool. Xiaomi mengatakan teknologi baharu ini menawarkan penyejukkan dua kali ganda lebih baik berbanding dengan penyelesaian penyejukkan berasaskan kebuk wap.

Rekaan teknologi baharu ini mengasingkan udara panas dan juga aliran cecair penyejuk. Aliran sehala pada rekaan baharu ini sekaligus mengelak haba mengalir ke belakang, dan membolehkan penyejukkan dilakukan dengan lebih efektif.

Melalui ujian yang dilakukan, Xiaomi mengatakan ketika memainkan permainan Genshin Impact pada kadar 60fps, peranti dilihat kekal dibawah suhu maksimum, sementara pemprosesan pula pada suhu kurang 8.6℃ berbanding versi biasa.

Xiaomi mengatakan rekaan teknologi penyejukkan baharu ini juga membolehkan rekaan peranti yang nipis dihasilkan, dan lebih ruangan untuk komponen lain.

Xiaomi dijangka menyertakan teknologi Loop LiquidCool ini pada peranti mereka bermula pertengahan kedua 2022 kelak.

Xiaomi Perkenal Teknologi Penyejukkan Baharu – Loop LiquidCool 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo