Infotainment

Mahu ‘Lawan’ Marvel Dan DC, Indonesia Tampilkan Teaser Filem Superhero Satria Dewa: Gatotkaca

Mahu ‘Lawan’ Marvel Dan DC, Indonesia Tampilkan Teaser Filem Superhero Satria Dewa: Gatotkaca
Mahu ‘Lawan’ Marvel Dan DC, Indonesia Tampilkan Teaser Filem Superhero Satria Dewa: Gatotkaca 1


Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini berita baharu dan isu terkini.

VOCKET

Indonesia memperagakan buat kali pertama filem Satria Dewa: Gatotkaca yang memaparkan sedikit pengenalan mengenai ‘hero’ baharu bagi wayang Indonesia. Menurut pengarahnya, Hanung Bramantyo, dia dan pihak produksi sedang berusaha untuk menjadikan filem Satria Dewa: Gatotkaca sebaik mungkin agar ia tidak ketinggalan berbanding filem adiwira luar negara seperti Marvel dan DC.

Teaser selama 30 saat itu dibuka dengan adegan Gatotkaca lakonan Rizky Nazar jatuh dari ketinggian. Teaser itu kemudian menunjukkan Rizky Nazar menjerit dan menutup pergaduhan Gatotkaca dengan watak lain.

“Walaupun ini filem tempatan, kami tetap mendorong diri, kebolehan kami, untuk meneroka kebolehan kami, sekurang-kurangnya dari satu segi,” kata Hanung dalam tayangan teaser Satria Dewa: Gatotkaca. “Secara teknikal, memang jelas kita akan ketinggalan. Tapi dari segi perasaan, cerita dan macam-macam boleh dinikmati,” sambungnya.

Satria Dewa: Gatotkaca telah memulakan proses produksi sejak 2019. Namun produksi filem ini tergendala akibat pandemik COVID-19. Selain itu, pihak produksi juga mengambil masa yang lama untuk memproses susunan visual menggunakan CGI (Computer Generated Imagery) sehingga akhirnya mengeluarkan ‘look’ pertama pada Selasa lalu.

Gatotkaca merupakan watak wayang yang sangat popular. Hanung berkata wayang merupakan nilai baginya yang boleh diubah dalam pelbagai bentuk termasuk filem, “Saya melihat wayang sebagai nilai, bukan sebagai sesuatu yang saya sembah. Bagi saya, jika nilai itu positif, kenapa tidak. Bagi yang melarang, saya rasa boleh kerana dikhuatiri wayang akan digunakan untuk ibadah. Mungkin, ” kata Hanung seperti dilaporkan oleh CNN.

8 filem tidak mainstream Indonesia yang sarat mesej dan berbaloi ditonton. Rujuk pautan di bawah untuk membaca.

8 Filem Tidak ‘Mainstream’ Indonesia Yang Sarat Mesej Dan Berbaloi Ditonton

Sisi Lain Poligami Diangkat Menerusi Filem Ini Tetap Bisa Bikin Penonton Menangis

Selepas 4 Tahun, Netizen Teruja Filem Sekuel Pengabdi Setan Sah Bakal Ditayangkan Tahun Ini


Mahu ‘Lawan’ Marvel Dan DC, Indonesia Tampilkan Teaser Filem Superhero Satria Dewa: Gatotkaca 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list