Infotainment

“Mesti Naik ‘Kaw Kaw’!” – Umum Gaji Minimum RM1500, Tapi Ramai Risau Harga Barang Pula Naik?

“Mesti Naik ‘Kaw Kaw’!” – Umum Gaji Minimum RM1500, Tapi Ramai Risau Harga Barang Pula Naik?
“Mesti Naik ‘Kaw Kaw’!” – Umum Gaji Minimum RM1500, Tapi Ramai Risau Harga Barang Pula Naik? 1

Semalam, setelah Perdana Menteri Malaysia iaitu Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob umum mengenai kenaikan gaji minimum sebanyak RM1500, ianya diterima baik dari orang ramai.

Bagaimanapun, ada segelintir netizen yang merasakan dengan kenaikan gaji minimum itu, akan bermulalah kenaikan harga dalam segala aspek sama ada barang ataupun perkhidmatan.

Netizen menyifatkan golongan peniaga termasuk pemilik taska akan mengambil kesempatan untuk menaikkan harga barang sesuka hati, termasuklah yuran kanak-kanak umur bawah enam tahun.

Dalam pada itu, ada juga warganet yang memberi respon seakan sinis dengan mengucapkan tahniah mengenai kenaikan gaji minimum kerana merasakan harga barang serta makanan juga akan naik mendadak.

Selain risau akan kenaikan harga barang, ada satu pengguna pula risau akan pengumuman yang dibuat oleh PM itu kerana berkemungkinan besar pihak pengurusan tadika akan mengambil kesempatan untuk menaikkan harga yuran.

komen twitter

Sekadar info, PM memaklumkan pelaksanaan gaji minimum RM1500 ini akan bermula 1 Mei di seluruh negara kecuali perusahaan mikro, kecil dan sederhana (PMKS).

gadis pakai skirt pendek tak boleh melawat di hospital


1 hari lalu

Gadis Dilarang Masuk Unit Kecemasan Sebab Pakai ‘Skirt’ Pendek, KKM Ambil Tindakan Keatas Pengawal


“Mesti Naik ‘Kaw Kaw’!” – Umum Gaji Minimum RM1500, Tapi Ramai Risau Harga Barang Pula Naik? 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list