Infotainment

31 Syarikat Teknologi Dari EU Mengemukakan Aduan Terhadap Microsoft Kerana Integrasi Teams dan OneDrive

31 Syarikat Teknologi Dari EU Mengemukakan Aduan Terhadap Microsoft Kerana Integrasi Teams dan OneDrive
31 Syarikat Teknologi Dari EU Mengemukakan Aduan Terhadap Microsoft Kerana Integrasi Teams dan OneDrive 1

Dengan pengenalan sistem operasi Windows 11, Microsoft dilihat telah mengintegrasi perisian produktiviti Microsoft Teams dan juga storan awan Microsoft OneDrive pada sistem operasi tersebut, dan ini telah menimbulkan rasa tidak puas hati terhadap sejumlah syarikat-syarikat teknologi di Kesatuan Eropah.

Coalition for A Level Playing Field telah ditubuhkan daripada 31 syarikat teknologi di Kesatuan Eropah yang baru-baru ini dilaporkan telah mengemukakan aduan terhadap Microsoft mengenai integrasi perisian-perisian mereka, mengatakan bahawa perkara tersebut menyebabkan masalah anti-pertandingan.

Menurut Nextcloud, integrasi perisian keluaran Microsoft sendiri pada sistem operasi mereka bermakna bahawa syarikat perisian lain, seperti mereka, Slack, dan sebagainya akan lebih sukar untuk mendapatkan pelanggan kerana pengguna sistem operasi tersebut akan menggunakan perisian yang ditawarkan secara sedia ada dan tidak akan mencari alternatif lain untuk digunakan.

Walaupun secara teknikalnya integrasi perisian Microsoft ini bukanlah sesuatu yang salah, peningkatan penggunaan pasaran yang meningkat ke paras 66 peratus di Kesatuan Eropah, manakala penggunaan perkhidmatan teknologi yang lain diilhat menurun ke paras 16 peratus dalam masa satu tahun adalah sesuatu yang patut merungsingkan pelbagai pihak.

Ia dilihat bahawa sekiranya pihak Kesatuan Eropah tidak melihat perkara ini dengan serius, ia dijangka bahawa banyak syarikat teknologi di rantau Eropah akan terpaksa ditutup kerana tidak boleh bersaing dengan penawaran sebuah syarikat gergasi seperti Microsoft.

Sumber: ZDNet

31 Syarikat Teknologi Dari EU Mengemukakan Aduan Terhadap Microsoft Kerana Integrasi Teams dan OneDrive 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list