Artikel Terkini

Audi Hadir Dengan Beca Elektrik Mengguakan Bateri Kereta Audi E-Tron

Audi Hadir Dengan Beca Elektrik Mengguakan Bateri Kereta Audi E-Tron
Audi Hadir Dengan Beca Elektrik Mengguakan Bateri Kereta Audi E-Tron 1

Kenderaan elektrik kini menjadi trend, demi menjaga alam sekitar dan jimat kos keseluruhan secara berpanjangan. Tetapi kelak, bateri yang sudah lama pada sesebuah kenderaan akan dibuang kerana bateri tidak boleh dikitar semula. Ini akan menjadi satu persoalan serius di masa akan datang, apa akan terjadi pada alam sekitar jika ada lambakan bateri-bateri lama?

Audi Hadir Dengan Beca Elektrik Mengguakan Bateri Kereta Audi E-Tron

Audi nampaknya menemui jalan penyelesaian untuk ini. Mereka bekerjasama dengan Numan, syarikat startup Jerman-India untuk mengitar semula bateri kereta elektrik dan digunakan pada beca elektrik. Bateri yang digunakan adalah daripada kereta Audi E-Tron yang tidak lagi digunakan.

Beca elektrik ini direka khas dengan tempat letak bateri dengan perlindungan daripada percikan air. Untuk pengecasan pula, stesen-stesen pengecasan akan mempunyai panel solar untuk sumber tenaga bersih.

Audi Hadir Dengan Beca Elektrik Mengguakan Bateri Kereta Audi E-Tron 3

Beca ini akan digunakan di India bermula tahun 2023, ia akan ditawarkan kepada wanita tempatan untuk menghantar barangan ke pasar. Beca elektrik ini turut akan menjadi eksperimen untuk bateri terpakai agar ia boleh digunakan semula sebagai storan kuasa sandaran untuk kegunaan lain. Jika bateri yang sama pada beca ini tamat tempoh, ia dikatakan boleh digunakan sebagai sumber kuasa untuk lampu LED pula.

Audi Hadir Dengan Beca Elektrik Mengguakan Bateri Kereta Audi E-Tron 4

Hasrat Audio di sini adalah, bateri kereta elektrik boleh digunakan berkali-kali pada produk lain dan ia tidak terbuang menjadi sisa elektronik.

Audi Hadir Dengan Beca Elektrik Mengguakan Bateri Kereta Audi E-Tron 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list