Artikel Terkini

Bantu Tenangkan Anak Autisme, Servis ‘Butterfly Effect’ Di KLIA Ini Raih Pujian Netizen

Bantu Tenangkan Anak Autisme, Servis ‘Butterfly Effect’ Di KLIA Ini Raih Pujian Netizen
Bantu Tenangkan Anak Autisme, Servis 'Butterfly Effect' Di KLIA Ini Raih Pujian Netizen 1

Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

Autisme adalah satu bentuk kecelaruan neurologi yang mengganggu fungsi otak sejak dalam kandungan. Mereka yang autisme menghadapi masalah dalam perhubungan sosial, komunikasi, emosi, rutin berkaitan minat, tingkah laku dan kecenderungan dalam melakukan sesuatu.

Artikel Berkaitan:

Terbaharu, seorang pengguna TikTok @mommy.tqi telah berkongsi sebuah video dimana memaparkan dia membawa anaknya yang autisme menggunakan perkhidmatan ‘Butterfly Effect’ di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) ketika menunggu penerbangan mereka.

@mommy.tqi

Untuk yg ada autism kids. Kalau nak fly, register butterfly effect k ❤️ #butterflyeffect #malaysiaairlines #autismawareness #autismacceptance #autismoftiktok #autistictoddler #mygirlautism

♬ Buah Hati – Armada

Menerusi perkongsiannya itu, dia memberitahu orang ramai bahawa perkhidmatan ‘Butterfly Effect’ itu memudahkannya dimana membantu menenangkan anaknya ketika menunggu untuk penerbangan mereka.

Susulan itu, video terbabit telah meraih perhatian orang ramai dan menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen baru tahu akan kewujudan servis tersebut serta memuji pihak lapangan terbang Malaysia kerana tampil dengan inisiatif tersebut.

Bantu Tenangkan Anak Autisme, Servis 'Butterfly Effect' Di KLIA Ini Raih Pujian Netizen 2

Bantu Tenangkan Anak Autisme, Servis 'Butterfly Effect' Di KLIA Ini Raih Pujian Netizen 3

Untuk pengetahuan anda, ‘Butterfly Effect’ adalah satu kemudahan dan perkhidmatan yang disediakan khas untuk penumpang yang kurang upaya tersembunyi seperti autisme. Jika anda perlukan bilik ‘Butterfly Effect’ ini, anda bolehlah mendaftar terlebih dahulu di sini.


Bantu Tenangkan Anak Autisme, Servis 'Butterfly Effect' Di KLIA Ini Raih Pujian Netizen 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list