Artikel Terkini

Di Malaysia Ada Rumah Seperti James Bond?! Lihat Gambar-Gambar Ini

Di Malaysia Ada Rumah Seperti James Bond?! Lihat Gambar-Gambar Ini
Di Malaysia Ada Rumah Seperti James Bond?! Lihat Gambar-Gambar Ini 1

Hitam adalah warna kesukaan ramai masyarakat sekarang. Boleh dikatakan, hampir setiap orang di muka bumi ini, meminati warna hitam. Ini kerana, warna hitam boleh diletakkan di mana-mana sahaja, termasuklah dengan interior-interior design rumah. The Edge ini, dilengkapi dengan kesemua warna hitam yang menjadikan rumah ini menjadi menarik. Dari segi dindingnya hinggalah ke sofanya, boleh dikatakan semuanya warna gelap.  Akan tetapi, warna gelap diletakkan, tidaklah semuanya hitam sejenis. Ada yang hitamnya cerah, hitamnya gelap gelita dan juga hitam sederhana. Warna putih juga ada walaupun sedikit demi tidak menampakkan kebosanan dalam rumah ini. Didalam rumah ini, juga ada dipasang lampu-lampu di atas seperti lampu studio atau lampu spotlight yang lagi mengeluarkan cahaya yang kecil untuk menampakkan kemewahan dan kecantikkan rumah ini dengan warna hitam.

Di Malaysia Ada Rumah Seperti James Bond?! Lihat Gambar-Gambar Ini 2

Di Malaysia Ada Rumah Seperti James Bond?! Lihat Gambar-Gambar Ini 4 Di Malaysia Ada Rumah Seperti James Bond?! Lihat Gambar-Gambar Ini 6 Di Malaysia Ada Rumah Seperti James Bond?! Lihat Gambar-Gambar Ini 8

Demi mengelakkan dari dihalang oleh bentuk sudut pelik ruang, rumah ini menggunakannya sebagai kanvas kosong untuk bereksperimen dengan bentuk dinamik, yang membantu mereka membuat penghuni berasa selesa. Untuk mengimbangi ruang antara Ruang Legar pendek dan Ruang Tamu, dinding TV telah dibelah dengan betul. Untuk menjadikan kabinet TV kelihatan lebih kecil, jubin besar seperti batu diletakkan di dinding, dan kabinet tegak minimalis dengan laci terletak di atas lantai. Di dapur, ia memilih untuk mendedahkan dan menyepadukan kedua-dua dapur dan ruang makan melalui bukaan percikan belakang, membenarkan cahaya semula jadi masuk dan mencipta pantulan cermin pada singki dan ketuk.

Tidak lupa juga pada ruangan bilik tidur yang kelihatan begitu megah dan mewah dengan kecantikkan warna hitam yang bermacam-macam corak. Pembentukkan yang seperti pulau itu dicipta dengan niat untuk menyambut dan bercakap. Batang keluli hitam langsing menyokong jisim bahagian atas, memberikannya rupa terapung. Falsafah reka bentuk dibawa ke dalam Bilik Tidur Utama, yang direka untuk berasa seperti tempat persembunyian dari seluruh rumah. Nada kelabu yang diletakkan di atas lantai kayu pepejal semula jadi mewujudkan suasana santai untuk tidur.

Jadi, secara konklusinya, rumah ini amatlah menarik dan ia memang direka cipta bentuk-bentuk dan warna hanya untuk kesemua peminat atau penggemar warna hitam.

Sumber: Nu Infinity-Project/Residential (https://nuinfinity.com/project/the-edge/)

 

Di Malaysia Ada Rumah Seperti James Bond?! Lihat Gambar-Gambar Ini 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list