Artikel Terkini

Empat mangsa ditemui dalam gulungan khemah

Empat mangsa ditemui dalam gulungan khemah
Empat mangsa ditemui dalam gulungan khemah 1

BATANG KALI – Mayat empat mangsa yang telah meninggal dunia dalam insiden tanah runtuh di tapak perkhemahan Father’s Organic Farm, di sini, ditemui dalam gulungan khemah pada kedalaman tujuh meter daripada aras timbunan tanah.

Ketua Polis Daerah Hulu Selangor, Superintendan Suffian Abdullah berkata, pemeriksaan mendapati mayat mangsa masih berada dalam keadaan sempurna dengan berpakaian lengkap tetapi sudah mulai mereput.

“Perkembangan terkini pada jam 11.04 pagi tadi, pasukan agensi penyelamat bersama agensi agensi lain telah berjaya menjumpai empat mayat dalam kedalaman tujuh meter di sektor C.

“Kesemua mayat mangsa itu dipercayai berada dalam satu lokasi di sektor C sebelum tindakan menyelamat dan mengeluarkan mayat telah diteruskan pasukan SAR sebelum ditemui kesemua berada di dalam bungkusan khemah,” katanya pada sidang media di lokasi kejadian, hari ini.

Mangsa yang ditemui hari ini dihantar ke Jabatan Forensik, Hospital Sungai Buloh untuk proses bedah siasat pada jam 11.50 pagi dengan menggunakan trak polis.

Berikutan penemuan hari ini, bilang mangsa korban insiden tanah runtuh itu meningkat kepada 30 orang.

Menurut Suffian, mayat kesemua mangsa dikenalpasti disahkan oleh Pasukan Pengecam Mangsa Bencana (DVI – Disaster Victim Identifications) iaitu seorang lelaki dewasa, seorang wanita dewasa, seorang kanak-kanak lelaki dan seorang perempuan.

Tambah beliau, dengan penemuan empat mayat ini hari ini, pasukan SAR kami berharap terdapat perkembangan positif bagi mencari baki tiga mangsa yang masih hilang. – MalaysiaGazette

 

Empat mangsa ditemui dalam gulungan khemah 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list