Artikel Terkini

Hadapi 28 Pertuduhan, Bapa Durjana Mengaku Salah Rogol, Lakukan Seks Luar Tabii Terhadap Dua Anak

Hadapi 28 Pertuduhan, Bapa Durjana Mengaku Salah Rogol, Lakukan Seks Luar Tabii Terhadap Dua Anak

Hadapi 28 Pertuduhan, Bapa Durjana Mengaku Salah Rogol, Lakukan Seks Luar Tabii Terhadap Dua Anak

Di Mahkamah Seksyen, Melaka, seorang bapa mengaku bersalah atas 28 pertuduhan yang membabitkan kesalahan melakukan seks luar tabii, merogol dan amang seksual terhadap dua anak kandungnya, sejak tujuh tahun yang lalu.

Artikel Berkaitan: Baru 5 Hari Keluar Penjara, Bekas Banduan Rogol Ibu & Anak Berusia 14 Tahun Secara Bergilir-Gilir

Artikel Berkaitan: Mengadu Sakit Perut & Pinggang, Remaja OKU Dipercayai Dirogol Dua Rakan Bapa

Mangsa berusia 12 tahun

Berdasarkan kertas pertuduhan, kedua-dua anak kandungnya telah dirogol oleh tertuduh sejak mangsa berusia 12 tahun lagi. Untuk kesalahan tersebut, tertuduh didakwa di bawah Seksyen 376 (3) Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum 30 tahun dan sebatan jika sabit kesalahan.

Malah, tertuduh didakwa dengan enam pertuduhan melakukan seks luar tabii terhadap salah seorang mangsa, dan satu pertuduhan didakwa mengikut Seksyen 377B Kanun Keseksaan penjara maksimum 20 tahun dan boleh disebat.

Selain itu, lima pertuduhan di bawah Seksyen 377CA Kanun Keseksaan penjara maksimum 30 tahun dan sebat serta tertuduh mengaku bersalah melakukan amang seksual fizikal terhadap mangsa sama dan didakwa mengikut Seksyen 14 (a) Akta Kesalahan Seksual Terhadap Kanak-kanak 2017 dan dibaca bersama Seksyen 16 akta sama

Sabit kesalahan, tertuduh boleh dipenjara maksimum 10 tahun atau denda atau kedua-duanya sekali manakala Seksyen 16 pula memperuntukkan penjara maksimum lima tahun dan sebat.

Walau bagaimanapun, mahkamah membenarkan tertuduh diikat jamin dengan jumlah RM96,000.

Sumber: Utusan


kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo