Artikel Terkini

Hidap Penyakit Tiada Ubat, Celine Dion Batal Konsert Jelajah Eropah

Hidap Penyakit Tiada Ubat, Celine Dion Batal Konsert Jelajah Eropah
Hidap Penyakit Tiada Ubat, Celine Dion Batal Konsert Jelajah Eropah 1

Hidap Penyakit Tiada Ubat, Celine Dion Batal Konsert Jelajah Eropah

Menderita akibat sejenis penyakit yang tidak boleh diubati (Stiff Person Syndrom), penyanyi antarabangsa, Celine Dion terpaksa membatalkan semua konsert jelajahnya di Eropah.

Ganggu percakapan dan masalah berjalan

Hidap Penyakit Tiada Ubat, Celine Dion Batal Konsert Jelajah Eropah 3

Penyanyi berusia 54 tahun itu mengakui, serangan SPS mengakibatkan ototnya tidak dapat dikawal sehingga mengganggu percakapan dan masalah berjalan memaksanya membatalkan semua konsert jelajah Eropah yang sepatutnya bermula Februari tahun depan.

Saya telah didiagnosis dengan gangguan neurologi yang sangat jarang berlaku yang dikenali sebagai Stiff Person Syndrome.

Tambah pelantun suara ‘My Heart Will Go On’ itu, penyakit tersebut memberi kesan dan menjejaskan setiap aspek dan sudut kehidupannya sehingga mengganggu pita suara untuk menyanyi seperti biasa.

Kekejangan ini menjejaskan setiap aspek kehidupan seharian saya, kadangkala menyebabkan kesukaran berjalan dan tidak membenarkan saya menggunakan pita suara untuk menyanyi seperti biasa. Saya disokong oleh anak bersama-sama pasukan perubatan saya yang bekerja keras setiap hari demi memulihkan keadaan kesihatan saya untuk beraksi seperti sediakala namun saya harus akui bahawa semua itu tidak mudah.

Dalam pada itu, Celine Dion menzahirkan rasa berterima kasih kepada peminatnya yang tidak henti-henti memberi sokonan agar dapat kembali beraksi semula.

Saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih atas kasih sayang serta sokongan anda. Saya sangat menyayangi anda semua dan berharap dapat berjumpa dengan kalian semula tidak lama lagi.

Video

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

Sumber: Celine Dion


Hidap Penyakit Tiada Ubat, Celine Dion Batal Konsert Jelajah Eropah 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list