Artikel Terkini

Jalin Kerjasama Dengan Proton, Mattel Perlihat Model Saga Skala 1:64 Hot Wheels

Jalin Kerjasama Dengan Proton, Mattel Perlihat Model Saga Skala 1:64 Hot Wheels
Jalin Kerjasama Dengan Proton, Mattel Perlihat Model Saga Skala 1:64 Hot Wheels 1

Follow Untuk Isu-isu Viral Kemaskini Terkini

Pengeluar kereta mainan Hot Wheels, Mattel Inc mengumumkan kerjasama dengan pengeluar kereta nasional Proton bagi mengeluarkan model skala 1:64 kereta nasional pertama negara, Proton Saga.

Artikel Berkaitan:

Lapor Harian Metro, Presiden dan Ketua Pegawai Komersial Mattel Inc Steve Totzke berkata, kerjasama itu sempena memperingati ulang tahun ke-40 syarikat itu di Malaysia.

“Ini adalah perkongsian pelesenan yang menarik kerana kami bergabung untuk membangunkan kereta Hot Wheels, mengikut model Proton Saga asal iaitu model pertama keluaran Proton, yang kini akan menjadi sebahagian daripada koleksi peribadi Hot Wheels.

“Perkongsian ini bertujuan mempertahankan warisan kebanggaan Mattel dan Proton untuk terus menyediakan kenderaan berkualiti tinggi kepada peminat semua peringkat umur di seluruh dunia,” katanya berucap pada sambutan ulang tahun ke-40 Mattel di Bukit Mertajam, hari ini.

Menurut Totzke, Proton Saga merupakan kereta pertama daripada jenama automotif Malaysia dan sehubungan itu memainkan peranan penting dalam pertumbuhan ekonomi Malaysia yang membolehkan rakyat Malaysia memiliki kereta.

Model baharu Hot Wheels itu dijangka mula dijual di seluruh dunia menjelang akhir 2023.


Jalin Kerjasama Dengan Proton, Mattel Perlihat Model Saga Skala 1:64 Hot Wheels 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list