Artikel Terkini

Kategori “Certified Refurbished” MacBook Mula Muncul Di Aplikasi Apple Store Malaysia

Kategori “Certified Refurbished” MacBook Mula Muncul Di Aplikasi Apple Store Malaysia
Kategori “Certified Refurbished” MacBook Mula Muncul Di Aplikasi Apple Store Malaysia 1

Apple Certified Refurbished adalah peranti-peranti Apple seperti MacBook, iPhone, Apple Watch, iPad dan banyak lagi yang pernah rosak, dipulangkan semula oleh pelanggan atau set-set terpakai dari program tukar-beli Apple yang telah dibaiki semula dengan alat gantian asli, disemak dan dibersihkan oleh Apple sendiri.

Kategori “Certified Refurbished” MacBook Mula Muncul Di Aplikasi Apple Store Malaysia
Kategori “Certified Refurbished” MacBook Mula Muncul Di Aplikasi Apple Store Malaysia 8

Produk-produk di dalam kategori ini disertakan sekali dengan set lengkap seperti dengan kabel atau pengecas serta dengan jaminan Apple selama setahun dan produk terpilih turut mempunyai sokongan AppleCare. Harga jualan juga adalah lebih murah, tetapi sayang sekali produk-produk Apple yang diperbaharui ini masih tidak ditawarkan di Malaysia dan yang terdekat adalah di Singapura.

Kategori “Certified Refurbished” MacBook Mula Muncul Di Aplikasi Apple Store Malaysia 3
Kategori “Certified Refurbished” MacBook Mula Muncul Di Aplikasi Apple Store Malaysia 9

Terkini, melalui aplikasi Apple Store di iPad dan iPhone, dalam pemantauan saya ingin melihat harga Mac Mini M2 – terdapat kategori Certified Refurbished untuk produk Mac disenaraikan untuk pengguna di Malaysia. Namun apabila ditekan, kategori ini masih tidak menyenaraikan apa-apa produk lagi. Tiada kategori Certified Refurbished untuk Apple Warch, iPad atau iPhone kelihatan – sama seperti di Singapura yang terhad dengan MacBook sahaja.

Kategori “Certified Refurbished” MacBook Mula Muncul Di Aplikasi Apple Store Malaysia 4
Kategori “Certified Refurbished” MacBook Mula Muncul Di Aplikasi Apple Store Malaysia 10

Adakah ini bermakna pengguna Malaysia akan dapat memiliki MacBook diperbaharui oleh Apple atau ia hanya ralat di dalam aplikasi? Di Singapura, MacBook Pro 16” M1 Pro 16/512 GB dijual pada harga S$2,879 iaitu sekitar RM9,349, yang mana ketika dilancarkan dua tahun lalu dijual pada harga S$3,784 (~RM12,288). Ini bermakna, pengalaman penggunaan seakan produk baharu pada lebih RM3000 diskaun.

Kategori “Certified Refurbished” MacBook Mula Muncul Di Aplikasi Apple Store Malaysia 1
kontraktor rumah
bina rumah
pinjaman lppsa
pengeluaran kwsp
spesifikasi rumah
rumah ibs
pelan rumah
rekabentuk rumah
bina rumah atas tanah sendiri
kontraktor rumah selangor
rumah banglo

Source


kontraktor rumah, bina rumah, pinjaman lppsa, pengeluaran kwsp, spesifikasi rumah, rumah ibs, pelan rumah, rekabentuk rumah, bina rumah atas tanah sendiri, kontraktor rumah selangor, rumah banglo

Back to list